Aktuelnosti

DOBRE NAVIKE SE NE MENJAJU

5. 10. 2022.

Jačinu srpske odbojkaške reprezentacije posle Kanade, Bugarske, Namačke, Kazahstana, Amerike i Poljske, osetile su i devojke iz Dominikanske Republike. Ni one nisu uspele da odole napadima aktuelnih svetskih šampionki, i one su vrlo često pogledima nemoći ispraćale lopte koje padaju po terenu i koje su za njih daleko. Ono što ih svrstava u istu grupu sa nekim selekcijama, jeste da su i one imale svoje šanse u prvom setu, a da su posle toga jednostavno „samlevene“, i to sa skoro pola gasa, od strane tima koji trenira Daniele Santareli. Naravno srpski tim je jedini koji ne zna za poraz na takmičenju i vodi u F grupi.

Ono što je, pored još jedne pobede, naravno, jako dobro, jeste da su nova tri boda ostvarena u malo izmenejnoj postavi, gde su sve vreme na terenu bile Brankica Mihajlović i Mina Popović. I obe su pokazale da, iako ih do sada nije bilo baš mnogo na terenu, „nisu zaboravile da igraju“. Ostale, koje su već rezervisale pozicije u „startnih sedam“, na prepoznatljivom nivou. A to znači ubojita Tijana Bošković, sve bolja Jovana Stevanović, raspoložena Teodora Pušić, kretivna i sigurna Bojana Drča i pouzdana Bianka Buša.

Očigledno je da su odbojkašice iz Dominikanske Republike sva svoja iznenađenja već „potrošila“ u grupi ili se spremaju da tek naprave nove. U duelu sa srpskim odbojkašicama njihova snaga, visina, talenat i sve ono što ih je krasilo u mečevima sa Turskom, Tajlandom i Poljskom, nije moglo da prođe. Plave devojke su im poželele sreću u preostala dva meča, a onda su se okrenule danu u kome neće imati rivala, posle kog ih očekuje (petak 15 časova) Tajland.

Statistika Srbija Dominikana