Aktuelnosti

EP – FINALE, PO OBIČAJU

Serija pobeda se nastavlja, a ženska reprezentacija Srbije se, prema očekivanjima, plasirala u još jedno finale Evropskog šampionata. Bio je to još jedan prilično težak meč protiv Turske, ali još jedna pobeda izvojevana na sličan način, ša će se tako nepobedivi tim Zorana Terzića u borbi za zlatnu medalju sastati sa Italijom (subota 20 časova). Tri sata ranije Turkinje i Holanđanke odlučiće ko će još na pobedničko postolje.

Čak 39 poena Tijane Bošković, velika drama u tri seta igrana na razliku, sjajna atmosfera na tribinama, ulazak Katarine Lazović, iskustvo Maje Ognjenović i Milene Rašić, požrtvovanost Silvije Popović u pravom trenutku, sve su to bili uzroci trijumfa srpskog tima. Nije da nije bilo problema, daleko od toga. Jer, ko zna šta bi se sve desilo da su Turkinje posle osvojenog maratonskog prvog seta, uspele da održe nekoliko poene prednosti u narednom. Ali to se srećom nije dogodilo. U pravo vreme je srpska selekcija „rešila“ par napada Ebrar Karakurt, koja je zadavala mnogo muka u tom periodu, čime je otupela oštrica napada protivnica, a onda blokom i stigla do izjednačenja. Tada je bilo samo za nijansu lakše, ali bio je to znak da se samopopuzdanje podigne na još viši nivo. Neverovatne ideje Maje Ognjenović, impresivna i „retkogrešiva“ Tijana Bošković, izuzetna Katarina Lazović, pa Silvija Popović koja je u jednom (izuzetno bitnom) momentu skoro ušla u kameru, stabilna Milena Rašić, odlična Mina Popović, na prijemu servisa jako dobra Bianka Buša, pa „probuđena“ Bojana Milenković. Tako su na terenu izgledale u nastavku srpske odbojkašice. I kada su, iako na razliku, ali skoro rutinski dobile treći period, znalo se da ih ka putu ka finalu više ništa ne može sprečiti. Tako je i bilo. Ritam sa tribina su prihvatile devojke na terenu i dokrajčile velikog protivnika, još jednom. Uz aplauze koji se dugo nisu stišavali.

Sve zacrtano je do sada i ostvareno. Finale je finale, utakmica u kojoj igraju najbolji. Ali i koja srpski tim vrlo retko gubi.

Stattistika Srbija Turska