Aktuelnosti

EP MUŠKARCI – PIŠE SE POBEDA

Posle fenomenalnog izdanja na pemijeri ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, kada su savladali Poljsku u spektakularnoj utakmici pred rekordnim brojem posetilaca, najbolji odbojkaši Srbije se umalo nisu „okliznuli“ u duelu sa Estonijom. Po ko zna koji put se potvrdilo pravilo da na veliko takmičenje niko ne dolazi a da mu tu nije mesto ili da bi se unapred predao, kao i ona čuvena da „svi danas igraju odbojku“.

Posle dobrog početka naše selekcije, razigrali su se estonski odbojkaši. Uz pomoć podrške sa tribina osvojili su naredna dva seta, drugi i treći, i doveli tim Nikole Grbića u po malo neočekivanu situaciju. Ali majstori kakvi su u srpskom timu, koji se na ovom EP nameračio na visok plasman, ne bi to bio da ne ume da se izbori sa svim nedaćama i rivalima. Uspostavili su željeni ritam, vratili se na prepoznatljiv nivo i vrlo brzo su stvari došle na svoje.

Jeste da je utakmica trajala duže od očekivanog, da su plavi osvojili „samo“ dva boda, ali pamti se pobeda. Dva od dva je trenutni bilans, očekuju se nove.

 

Statistika SRBIJA ESTONIJA