Aktuelnosti

EP ŽENE – A OD SELEKTORA – OPUŠTANJE U BAZENU

Kada jedan tim odigra onako kako je odigrala naša najbolja selekcija u tri prva dana Evropskog šampionata u Azerbejdžanu, onda je nekako logično da budu nagrađene. Upravo to, u vidu slobodnog dana, dao je svojim devojkama Zoran Terzić, i uprkos tome što su bile malo umorne od prelaska iz Gandže u Baku, osmesi su se pojavili na njihovim licima. Nagrada je podrazumevala čak i obavezan odlazak u bazen i maksimalnu releksaciju, posle popodnevnog istezanja, koje skoro da su same i tražile.

Posle tri dana i nepotpuno odigranog takmičenja po grupama, naša selekcija je pokazala najviše, tu nema dileme, jer je igrala u najjačoj grupi, a izgubila je samo jedan set. I to u utakmici koja ništa nije značila i ništa ne bi promenila čak i da je ishod bio drugačiji.

-Bilo je skoro pa perfektno, obezbedili smo plasman u četvrtfinale već posle dva kola. Uz to igra svih devojaka koje su bile na terenu. Presudan je bio meč sa Holandijom. Očekivali smo pobedu, ona je bila ubedljivija od očekivanog, ali jako teška. Možda je to bio i neki maksimum u tom trenutku. Problem nam malo predstavljaju povrede, uspevamo da prevaziđemo sve to, pa nastavak takmičenja dočekujemo u sjajnom raspoloženju. Imamo tri dana da osvežimo tim, da se pripremimo za protivnika čije ime još ne znamo, ali možemo da naslutimo, jer smo dobrim igrama „zaradili“ to da će on biti uslovno rečeno, lakši. Sa dosta optimizma očekujemo nastavak takmičenja – preneo je raspoloženje Aleksandar Vladisavljev prvi asistent Zorana Terzić na ovom takmičenju, koji je pobvedu nad Belgijom dobio kao poklon za rođendan.

Devojke se zadovoljno osmehuju. Igraju dobro, treniraju dobro, kao i uvek, sjajno se druže. Biće još bolje sve to, jer se kapiten vraća na teren. Poslednjih par poena duela sa Belgijom, odigrala je posle nekoliko nedelja pauze i Milena Rašić.

-Imala sam dosta treme, osećala sam se skoro kao da prvi put stajem na teren, ali to je normalno, a biće sve bolje i bolje, sigurna sam u to. Verujem da ću biti na raspolaganju koliko to bude potrebno. Zadovoljna sam i ponosna na sve devojke. Odigrati tri utakmice na ovakvom nivou, izgubiti samo jedan set, već posle druge obezbediti plasman u četvrtfinale, to je nešto može samo veliki tim. Obezbedili smo sebi i tri slobodna dana, čekamo rivala i verujemo u nove pobede – uz osmeh ističe Rašićeva.

Trijumf nad Belgijom, treći u nizu, bio je bitan i zato što ge je ostvarila postava na terenu koju mahom čine mlađi igračice, one koje do sada nisu mnogo igrale. Par devojaka debituje na Evropskom prvenstvu, a Bojana Milenković je upravo jedna od njih.

-Očekujenas završnica šampionata i imamo vremena da se posle tri dobra izdanja i odmorimo, ali i pripremimo za nove izazove koji nas očekuju. Duel sa Belgijom je pokazao da ova selekcija ima mnogo igrača koji mogu da unesu nešto novo u igru i doprinesu pobedi. Tako će biti i u nastavku, svaka devojka će dati sve od sebe, do krajnjih granica ako treba, za nove pobede – istakla je jedna od najmlađih u plavom timu.

Baku obasjan suncem, hotel na samoj obali Kaspisjkog jezera, tri pobede, četvrtfinale u kom protivnik iako se ne zna ko je – sigurno strepi, slobodan dan, bazen… Svi preduslovi za nove osmehe su tu.