Aktuelnosti

EP ŽENE – TRI OD TRI I SVI SREĆNI

Po nekoliko stvari će biti upamćena utakmica sa Belgijom. Zabeležena je još jedna, treća uzastopna pobeda na Evropskom prvenstvu, overeno je dan ranije obezbeđeno prvo mesto, trijumf je obezbedio ceo tim, s tim što je poslednja dva seta dobila postava sa samo dva „startera“, a par poena pri kraju je na terenu provela i Milena Rašić.

Sa širokim osmehom zadovoljstva tim Zorana Terzića se sada seli u Baku, a ujedno je posle ovakvih igara u po mnogima najjačoj grupi, i te kako stavila svima na znanje kakve namere ima. Posle svega, ima i tri slobodna dana da odmori, pripremi se i sačeka protivnikanu četvrtfinalu.

Belgijanke su imale nameru da probaju da iznenade i da u nekom „začaranom“ krugu možda produže boravak na Evropskom šampionatu. Ali naš tim nije neko na kome bi se one „vadile“, mada je, ruku na srce, krenulo dobro po njih. Naš stručni štab nije u potpunosti želeo da odmori sedmorku koja je posle dva dana imala 6:0. One malo umorne od svega, napravile su par nepotrebnih grešaka, a na koje se opet nadovezalo i nekoliko sudijsko – elektronskih. Dve set lopte su otišle u nepovrat, pa ih je možda selektor Terzić ostavio na terenu i u drugom setu kako bi popravile utisak. To se desilo vrlo brzo, a onda su šansu dobile Slađana Mirković, Mina Popović, Ana Bjelica, Bojana Milenković, nešto pre njih Teodora Pušić, a njima je bilo potrebno malo vremena da se priviknu jedna na drugu u ovako bitnom meču. I minut po minut, poen po poen, blok po blok, smeč po smeč sve do uzdignutih ruku kako su sačekale da im se iz „ćoška“ pridruže ostale.

-Pokazalo se još jednom da kad igramo sa motivom i kad igramo ono što najbolje znamo, nije bitno ko je protivnik. Počela je postava koja je igrala do sada, a kasnije su šansu dobile ostale devojke i moram da kažem da su je iskoristile na pravi način. Zadovoljni smo sa tri pobede naravno, a sada nam ostaj da pametno iskoristimo tri dana do naredne utakmice. Čekamo protivnika u četvrtfinalu, mada nije bitno ko će to biti ako mi oigramo kako znamo i umemo – rekao je opet zadovoljan igrom svog tima Zoran Terzić.

Svi koji su ulazili, a na terenu nije bilo samo Bianke Buše, dali su doprinos novom trijumfu. Mladi igrači su još jednom dokazali zašto su tu gde jesu.

-Bitno je bilo da završimo pobedom prvu fazu i potvrdimo sve ono što smo radile prethodnih dana. Nervozno smo počeli, bilo je teško i trebalo nam je neko vreme da se uhodamo, mi koji smo „sa klupe“ ušli, ali to je energija ovog tima i mislim da smo uradile dobar posao. Idemo dalje – rekla je Slađana Mirković koja debituje na velikom takmičenju u dresu sa nacionalnim obeležjima.

Tri pobede se „brišu“, sada kreće „nokaut“ faza. Do nje ima dosta, daleko je četvrtak. Ali ostaje izuzetan utisak što se igre tiče, ostaje i povoljna okolnost da ovaj tim tek počinje da igra, da će to iz dana u dan biti sve bolje.

Statistika Srbija Belgija