Aktuelnosti

EP ŽENE – KROZ VETRENJAČE POGLED KA POLUFINALU

Izuzetan meč odigrale su kandidatkinje za jedno od mesta na postolju na Evropskom prvenstvu. Najbolje srpske odbojkašice su još jedan susret, ovog puta protiv Holandije, rešile u svoju korist maksimalnim rezultatom i posle samo dva kola obezbedile prvo mesto u D grupi, samim tim direktan plasman u četvrtfinale, još dan više odmora, a posle svega se, mada je o tome još rano govoriti, nazire i polufinale. Poslednji meč prve faze Srpkinje igraju protiv Belgije (nedelja 15 časova).

Holanđanke su u prvom setu maksimalno koristile poklone u vidu lošije igre našeg tima, ali i obilatih grešaka sudija na terenu, ali i elektronike koja ne da nije od pomoći, već u Gandži unosi veliku nervozu. Zahvaljujući svemu tome rival je mislio da posle vođstva od 22:17 ulazi u mirnu završnicu. Srpski tim je mislio drugačije, jer kao da je naše devojke malo grizla savest pošto su ostale dužne i publici u dvorani, bez obzira što su bile na strani Holandije, i pre svega ljubiteljima odbojke u Srbiji. Selektor Zoran Terzić je u jednom momentu uveoo na kratko čak tri igračice, koje su odradile svoj deo posla. Razlika se smanjivala, vratile su se „starterke“, krenule da spašavaju set lopte (čak četiri), a onda su svoju prvu pretvorile u vođstvo. Holanđanke su bile u šoku, a posle ovakvog ishoda u prvom delu, zna se šta sledi u najvećem broju slučajeva. Razletela se Jelena Blagojević u odbranji, razmahale su se Stefana Veljković i Jovana Stevanović, kako prilikom blokova, tako i kada je napad bio u pitanju, Tijana Malešević i Brankica Mihajlović su se sjajno dopunjavale, ton igri je davala Bojana Živković, a nemilosrdni egzekutor bila je Tijana Bošković. I tu se već znalo da će „lale“ biti obrane. Desilo se kasnije da je u trećem periodu dugo vremena bilo izjednačeno, da su poene rivali osvajali skoro naizmenično, ali kada su plave dame, koje su sve vreme igrale sa osmesima na licima, malo „dodale gas“, nazirao se kraj. Tako je par minuta kasnije i bilo.

-Posle dužeg vremena smo odigrali ne najbolje što znamo, ali vrlo blizu toga. Ono što me raduje nisu samo neki elementi vezani za taktiku i tehniku, već motiv i želja koji su bili prisutni posle nekog vremena i to se odrazilo na rezultat – zadovoljan je bio selektor Terzić posle novog trijumfa svog tima.

Uprkos tome što je naš tim obezbedio prvo mesto u grupi, meč sa Belgijom biće shvaćen najozbiljnije.

-Ostalo je da „pećatiramo“ ovu fazu još jednom pobedom, znamo da Belgija nije nikad bila rival koji se predaje, da uvek igraju dobro, ali verujem da ćemo na najbolji način okončati ovaj deo Evropskog prvenstva. Što se utakmice sa Holandijom tiče, bila je teška, ali raduje me što smo neke elemente odradile izuzetno kvalitetno, a kada tako bude, ni rezultat ne izostaje – uz osmeh je rekla Stefana Veljković.

Statistika Srbija Holandija