Aktuelnosti

EVROPSKO PRVENSTVO (M) – NEKA SE PO JUTRU DAN POZNAJE

Samo jedna jutakmica, ali odigrana skoro pa idealno, onako kako se očekivalo možda pre mesec dana, i te kako je poboljšala raspoloženje u redovima najbolje srpske muške selekcije. Pošto su “demolirali” Nemce, momci selektora Slobodana Kovača uzeli su desetak sati potom stvari u svoje ruke, ali u pravom smislu reči, i iz Brisela se preselili u Antverpen. Trijumf na startu Evropskog šampionata, gde je branilac bronze očitao lekciju vicešampionu od pre dve godine,
Telo– Napravili smo sjajan posao i ubedljivo savladali ni malo naivnu selekciju Nemačke. Od starta smo igrali dobro, nemetnuli naš ritam za koji oni nisu imali adekvatan odgovor. Sviđa mi se kako smo izgledali na terenu, mislim da je novi stručni štab doneo potrebnu energiju koju smo pretočili u borbenost i ako se po jutru dan poznaje, a verujem da je tako, ovo svakako raduje – nije krio zadovoljstvo Marko Podraščanin.
Ovo je bilo potrebno našem timu, dobra igra, ubedljiva pobeda i skoro se može reći, iako posle samo prvog kola, najverovatnije i prvo mesto na kraju takmičenja po grupama.
– Daleko je još o tome pričati, ima još da se igra, ali ne mogu da ne “primetim” sjajnu igru i sjajan odnos svih igrača. Čestitam im na tome i verujem da ćemo u narednim utakmicama biti još bolji, odnosno da ćemo otklanjati mane, a vrline još više isticati – smiruje “loptu” selektor Slobodan Kovač. – Ima još dosta da se igra, daleko od toga da je bilo šta rešeno. Ne želim da razmišljam u tom smeru. Za nas je najbitnija svaka naredna utakmica i verujem da igrači isto misle.
Nemci nisu znali odakle im preti opasnost, postajali su, što je meč odmicao, sve nervozniji, što im skoro nikad nije karakteristika. Sve to su i te kako znali da iskoriste srpski odbojkaši koji se već spremaju za duel sa Slovačkom (nedelja 18,30).
Uros– Prve utakmice na velikim takmičenjima obično igramo promenljivo, često ne tako dobro. Ali ovog puta smo bili sjajni, na visokom nivou, pa je zato rezultat na kraju buio tako ubedljiv. Znali smo i da su Nemci rivalk koji nam ne leži, pa ova pobeda još više dobija na značaju. Međutim, ne sme nikako da nas “uljuljka” i neće, jer danas svi igraju odbojku, a često su nijanse presudne. Tako će biti i protiv Slovaka, za koje smatram da mogu da iznenade ukoliko im se pruži prilika. Mislim da im je mi nećemo pružiti, več da ćemo kvalitet koji posedujemo pretočiti u novu pobedu smatra ponovo smireni i nasmejani Uroš Kovačević.

Nisu plavi momci zaboravili da igraju odbojku, samo im je bilo potrebno da se malo “resetuju”. Napunili su baterije, rešeni da na ovom Evropskom šampionatu igraju jednu od glavnih, ako ne i glavnu ulogu.