Aktuelnosti

GAJIĆ I KNEŽEVIĆ U ĐURĐEVIM STUPOVIMA

Odlazak na finalni turnir Kupa Srbije, igran u Novom Pazaru proteklog vikenda, čelnici Odbojkaškog saveza Srbije, predsednik Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević iskoristili su i za posetu manastiru Đurđevi stupovi.

Poziv je usledio direktno od igumana, oca Gerasima, koji prati sport, voli odbojku i odmah otkriva jedan od razloga zbog koga je izuzetno vezan za ovaj sport:

– Nikada neću zaboraviti tu 2001. godinu. Objavili smo da nam je potrebna pomoć za obnovu manastira Đurđevi stupovi, a prvi prilog poslala je odbojkaška reprezentacija tada Jugoslavije, čiji je trener bio Zoran Gajić. Poznajemo se još od tada, dugo se nismo videli, a onda sam čuo da dolazi u Novi Pazar. Želeo sam da iskoristim priliku da ga ugostim, a s obzirom da ovde imamo odbojkašku sekciju, tim devojčicama predstavim ljude koji rukovode odbojkom u Srbiji. Sedeli smo malo, popričali o raznim temama i dogovorili se da će ovakvi susreti biti češći. Vrata Đurđevih stupova su uvek otvorena za sve, ukoliko se ukaže prilika rado ćemo ugostiti odbojkaše i odbojkašice, a lično ću iskoristiti prvu posetu Beogradu da svratim u Odbojkaški savez Srbije i uzvratim im posetu. Hvala Zoranu Gajiću i Ivanu Kneževiću što su jedan dan učinili posebnim za sve nas – istakao je otac Gerasim.

Iguman Đurđevih stupova je napomenuo i da je odbojka najbliža iskonskom pravoslavlju, jer je lep i miroljubiv sport, bez agresije, gde je potreban intelekt da bi se njime neko bavio. Takođe i da je mnogo odbojkaša i odbojkašica u bliskom kontaktu sa pomenutim manastirom, od Andrije Gerića, braće Grbić, Jovane Stevanović, i mnogih drugih, preko Mladena Majdaka, koji je rođen u neposrednoj blizini, do Mladena Matijaševića, izuzetno zastupljenog u Pravoslavnom sportskom društvu „Sveta Srbija“.

Srpska odbojka i Đurđevi stupovi – neraskidiva veza.

1 Responses

  1. Svaka vam cast svima.
    Vama na informaciji, Gajicu i Knezevicu na poseti, a ocu Gerasimu na svemu sto radi za Djurdjeve stupove i ne samo njih.
    Zivi bili!!!

Comments are closed.