Aktuelnosti Gran pri

GP 2017.   EGZIBICIJOM KA NANĐINGU

Da bi otklonile i najmenje nedoumice oko odlaska na finalni turnir u Nanđing, našim najboljim odbojkašicama je bila potrebna pobeda protiv Rusije. Do nje su i stigle posle izuzetno ubedljive igre, gde su u pojedinim momentima slavnu „zbornaju komadu“ razbijali na proste činioce. Prvi postavljeni cilj za ovaj period leta je uspešno završen, iako ima još dva kola do kraja takmičenja po grupama. Ovim trijumfom naša selekcija se osamostalila na prvom mestu na tabeli A divizije sa priličnim izgledima da tu i ostane.

U toku je bilo predstavljanje srpskog tima, kada je Konstantin Ušakov prvi put pozvao devojke da se okupe, jer je moralo da dođe do promene plana. Razlog – Tijana Bošković, koju je Zoran Terzić posle dugo vremena stavio u startnu postavu. Upravo je ona, uz Brankicu Mihajlović davala ubojitost našem napadu u prvom setu, ali je sa druge strane odbrana bila ispod očekivanja pa je Rusija „ni kriva ni dužna“ stigla na poen do osvajanja seta. Ali od tada, pa do kraja utakmice dominirao je samo jedan tim – srpski. Ko god da se nalazio u terenu bio je „nepoznata“ za blokere ruske selekcije. Proradio je servis, automatski je i blok znatno lakše funkicionisao,  a odbrana je bila na nivou bar približnom kako treba. Ruskinje su jedvačekale da se utakmica završi, ali uprkos njihovoj ranoj predaji, naš tim nije imao milosti. Kineska publika je imala priliku da vidi širok repertoar Milene Rašić, Stefane Veljković, Jelene Blagojević,Ane Antonijević, Tijane Malešević i ostalih devojaka koje su im posle trijumfa dugo mahale i zahvaljivale na zasluženim aplauzima kojih je bilo u velikim količinama.

-Nismo dobro počeli, ali smo kasnije podigli nivo igre i bez problema rešile meč u svoju korist. Kada je naša odbrana došla na svoje i počela da radi posao kako se očekuje, mislim da je tada ruska selekcija i definitivno ostala bez ikakvih šansi. Sada smo i definitivno obezbedile plasman na finalni turnir, ali ćemo sigurno do kraja ovog vikenda igrati na najvišem nivou – rekla je Tijana Bošković posle čijih je silovitih smečeva kineska publika često uzdisala.

Neki poeni bili su spektakularni, brojne odbrane, oba tima, na ivici savršenstva. Taj elemenat već decenijama krasi igru sledećeg rivala, starog znanca, tima Japana, sa kojim se naše devojke sastaju 15 – tak časova posle duela sa Rusijom (subota 07,15).

-Uvek je nezgodno kada se sa jednim protivnikom igra dva puta u kratkom roku. Ne verujem da će biti lako u prvoj, pre nekoliko dana, ali se nadam da bez obzira na to možemo da pobedimo Japan i i dalje ostanemo usamljeni na čelu tabele u ukupnom plasmanu – smatra selektor Terzić, koji je svojim igračicama zamerio na nezeleganju u odbrani u prvom setu duela sa Rusijom, ali i čestitao na plasmanu na još jedan „fajnal siks“.

Stat