Aktuelnosti

HOFU VEĆ SPREMAN DA DOČEKA PLAVE ASOVE  

 

Pre par meseci pojavila se ideja da bi najbolje srpske selekcije pred velika takmičenja koja se dešavaju u Japanu (a često su tamo), mogla da imaju svoju „bazu“, mesto gde bi se aklimatizovali, trenirali par dana duže nego uobičajeno kada se dolazi u Aziju, što bi svakako dalo i bolje rezultate. Delegacija grada Hofua bila je ta koja je ideju začela, Odbojkaški savez Srbije prihvatio mogućnost saradnje, pa je u prostorijama na Terazijama 35 obavljen razgovor, za koji se i nije sumnjao da će prerasti u realizaciju.

SljivaaTako su pre par dana čelnici OSS, predsednik Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević boravili u Hofuu, gde su potpisali i zvanično ugovor o saradnji. Gradonačelnik Hofua Masato Macuura je pored sebe imao dugogodišnjeg ambasadora Japana u Srbiji, počasnog građanina Beograda i dobitnika Plakete OSS, Tadašija Nagaija, a bila je prisutna i Ana Kontić, savetnik ambasade Srbije u Zemlji izlazećeg sunca.

Utisci su sa obe strane sjajni, a domaćin je pokazao sve ono što će biti na raspolaganju našim selekcijama pred Olimpijske igre 2020. U Tokiju, kao i naredno Svetsko prvenstvo 2018. i Svetsku kup 2019. Domaćini su takođe upoznali goste sa hotelom, Hofu Grand, kao i dvoranom, Salt Arena, koju će naši reprezentativci i reprezentativke koristiti, a ispred koje su, u znak sećanja na potpisivanje ugovora, Gajić, Knežević, Nagai i Macuura su posadili drvo šljive.

StudentiCeo događaj je propraćen na izuzetnom nivou, baš kao što je bila i podrška 45 navijača iz Hofua u pobedi ženske selekcije Srbije u Sendaiju protiv Japana. Skoro je sigurno da će na tradicionalnom Turniru gradskih omladinskih selekcija naredne godine u Beogradu, po prvi put učestvovati i kadetske reprezentacije Hofua, a da će čelni ljudi ovog grada biti gosti na Novogodišnjem koktelu koji OSS organizuje svake godine.

StudentiSaradnja je praktično već počela, u Hofuu sa nestrpljenjem očekuju drage goste.