Aktuelnosti Gran pri

GP 2017. PORAZ OD JAPANA PRED SPEKTAKL SA KINOM

Malo više od 15 časova posle definitivnog plasmana na „fajnal siks“ Gran prija 2017. naš tim je opet bio na terenu. Ali epilog ovog puta nije bio željeni. Meč sa Japanom, koga je naša reprezentacija porazila ubedljivo pre  samo nekoliko dana, imao je svoja dva „poluvremena“. Prvo, u kome su naše devojke igrale u napadu kao Srpkinje, a branile se kao Japanke, i drugi u kome su delovale prilično dekoncentrisano, pa čak ni veliki broj izmena selektora Terzića, što mu ove sezone nije svojstveno, nije trglo tim da zabeleži još jedan trijumf u Gran priju. Japan je osvojio za redom tri seta i zasluženo pobedio.

-Primetno je ukoliko jednog protivnika savladamo ubedljivo, a uskoro ponovo igramo sa njim, da u taj meč ulazimo opuštenije, da ne kažem možda čak i nezainteresovano. Od završnice drugog seta, kada smo imali visoku prednost, krenuli smo da igramo totalno opušteno i relaksirano, ne držeći se dogovora pre utakmice. Motiv i želja nisu bili ni približno na nivou na kom bi trebalo da budu. Žao mi je što je tako, izgleda da ćemo morati mnogo na tome da radimo, jer je definitivno to uzrok kada igramo slabo. Verujem da će u duelu sa Kinom biti mnogo bolje – analizirao je Zoran Terzić.

Drugi set je dobijen, ali sa samo pet poena iako je pod naletima Brankice Mihajlović, Stefane Veljković, Sanja Malagurski i ostalih, rezultat u jednom momentu bio i 23:13. I pored vidljivog pada u igri, naš tim je imao i odromnih 22:18 u trećem periodu, kontranapad na 11:9 u taj breku, ali su to sve bile prokockane šanse.

-Poznato je da Japan igra tako da ni jednog momenta protivnik ne sme da se opusti, jer znaju ra se razigraju. Na žalost, to se i dogodilo krajem trećeg seta i nismo kasnije uspele da se vratimo u meč. Verujem da ćemo izvući pouke iz ove utakmice i završiti ovu fazu takmičenja onako kako smo igrale u većini utakmica – rekla je Sanja Malagurski.

A poslednjeg dana u poslednjem meču, sastaće se finalisti Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Kina će svakako probati da pred svojim navijačima popravi utisak i na finalni turnir ode sa pobedom nad velikim rivalom, a naš tim ima svoj motiv.

-Verujem da ćemo igrati bolje. Dobro se poznajemo, one igraju na domaćem terenu, a mi hoćemo da popravimo utisak, da u Kinu otputujemo u dobrom rasploženju. Ono što je sigurno jeste da će to svakako biti dobar meč – očekuje kapiten Milena Rašić.

Pomenuti duel, po mnogima trenutno dve najbolje selekcije na svetu, u nedelju počinje u 9,45.

 

Stat