Više od igre

SINIŠA, MAJA I ZORAN ČETVRTI PUT NA IGRAMA

Olimpijske igre su san svakog sportiste ili člana stručnog štaba. Za Maju Ognjenovoć, Zorana Terzića i Sinišu Mladenovića, Igre u Tokiju biće četvrte, čime spadaju u red onih izuzetno uspešnih. Posle Pekinga, potom Londona, pa preko Rija, moći će da se pohvale da su ciklus produžili i u Tokiju.

– Bila je to veoma naporna utakmica, baš kao što smo i očekivali. Lepše je igrati pred punim nego praznim tribinama, pa je ovaj trijumf nekako vredniji i slađi. Nije bilo lako, znakli smo da nismo u formi, ali želja i zajedništvo su doprineli pobedi, pokazavši da se utakmica nekad ne dobija na “suvi” kvalitet”. Sigurno je da smo bolji od Polajkinja, ali ova utakmica je bila teška, jer se znalo da je ulog preveliki. Danas je ovo bila pobeda celog tima, presrećne smo jer smo sebi olakšale posao time što smo se sada kvalifikovale, jer bi u januaru posao bio dosta teži. Srećna sam i ponosna što ću igrati svoje četvrte Olimpijske igre, a takođe zbog svih onih koji će imati priliku da vide kako je to, a nekima koji će to iskustvo doživeti drugi ili treći put. Naravno, selektor Zoran Terzić i fizioterapeut Siniša Mladenović, uz mene imaju priliku da se četvrti put nađu među najboljim sportistima na svetu, što je za sve nas velika čast.

Interesantan je još jedan podatak, a gto je da su Terzić i Mladenović u Zemlji izlazećeg sunca do sada bili po 14 puta i u šali vole da kažu kako toliko puta za sve ovo vreme, zbog velikog broja obaveza, nisu prošetali Knez Mihajlovom ulicom.