Aktuelnosti

HOFU SAD NESTRPLJIVO ČEKA 2021.

Iščekivanja građana japanskog grada Hofua, da opet vide svetske i evropske šampionke, reprezentativke Srbije, i druže se sa njima, “poremetila” je situacija sa koronavirusom koji je, na žalost, odložio i Olimpijske igre za narednu godinu. S obzirom da je tim Zorana Terzića upravo u ovom gradu trebalo da održi završne pripreme, sve je bilo spremno. Ali, nema sumnje da će stanovnici ovog grada koji se nalazi u prefekturi Jamaguči strpljivo čekati priliku za novo viđenje, i ništa se neće promeniti, čak će i pano sa našim igračicana na njemu, ostati na centralnoj železničkoj stanici.

Povodon novonastale situacije, gradonačelnim Hofua, Jutaka ikeda, poslao je predsedniku Odbojkaškog savza Srbije telegram u kome se kaže:

Poštovani gospodine Gajiću,

prvi put u istoriji, Olimpjske i Paraolimpijske igre, koje je trebalo da se održe u Tokiju, biće odložene zbog pandemije virusa COVID 19.

U ime grada Hofua, izražavam iskreno žaljenje, jer smo se radovali vašem dolasku i spremali vam dobrodošlicu u naš grad, u trenažni kamp koji smo vam pripremili pred Olimpijske igre. Ali, najavljeno je da će Igre biti održane počev od 23. jula 2021. i sve će biti u potpunosti spremno posle svih dešavanja sa virusom. Ostaćemo pozitivni, nastavićemo gde smo stali i spremno ćemo vas tada dočekati i poželeti dobrodošlicu Vama i ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije.

Želim Vama i svakom članu nacionalnog tima puno zdravlja, kao i dalji razvoj vaše zemlje.

Iskreno,

Jutaka Ikeda

gradonačelnik Hofua