Više od igre

I trofej i prsten

Shodno vremenu koje provode zajedno, a česti su slučajevi da je to i po nekoliko sezona, nisu retki slučajevi u kojima dođe do ljubavi između trenera i igračice. Najsvežiji primer dolazi iz Italije, a protagonsti su Brazilac i Beloruskinja.

O Andrei Verćeziju se odavno čulo, jer je jedan od onih stručnjaka koji na poseban način doživljavaju svaki meč. Uvek je „u igri“, kao da je na terenu, a neretko se dešavalo da neku loptu koju ne mogu da odbrane njegove igračice, „uhvati“ on, čak atraktivnim upijačima. I naravno, svaki takav potez bi bio pozdravljen ovacijama.

Nedavno je dobio ogroman aplauz na „otvorenoj sceni“ za jedan „neodbojkaški“ potez. Naime, iskoristio je priliku da posle osvojenog kupa sa ekipom Forlija u finalu Kupa A-2 lige u Italiji, zaprosi Veru Klimovič, već nekoliko godina njegovu izabranicu. angelo-i-vera-1Iako su dugo zajedno, bloker Forlija je bila skoro u šoku kada je videla kako je klekao pred nju sa velikim peharom i prstenom. Odgovorila je naravno pozitivno, što je bilo dovoljno za neopisivo slavlje na terenu.

– Dva zadovoljstva u jednom danu, u samo nekoliko minuta. Nešto neopisivo. Vera je moja ljubav, a odbojka strast, nema ništa lepše, ovo je dan koji ću pamtiti celog života i hvala svima koji su u tome učestvovali – rekao je Verćezi pošto su se završile sve svečanosti.