Aktuelnosti

JUNIORKE PRVAKINJE BALKANA

Kao uvetriru pred još jedno veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo, najbolja ženska juniorska selekcija Srbije, devojke rođene 2000. i 2001. godine, osvojile su titulu šampiona Baklana.

Na Balkanijadi  održanoj u Čačku, mlade Srpkinje su imale stoprocentan učinak. Najpre su u grupi bile bolje od Makedonije, Rumunije i Bugarske, u polufinalu im ništa nije mogla ni selekcija Crne Gore, a u velikom finalu su trijumfovale nad velikim favoritom, Turskom. Treba dodati da su izgubile samo jedan set, od Bugarki.

NajPored zlatnih medalja, pojedinačne nagrade dobile su tri naše odbojkašice, Jovana Mirosavljević kao najbolji primač servisa, Rada Perović je proglašena za najboeg dizača, a žiri je odlučio da Sara Carić ponese zvanje najboljeg (MVP) pojedinca Balkanijade.

Pored njih, u sastavu su bile još Isidora Rodić, Mila Koćić, Milica Milunović, Veronika Đokić, Jelena Delić, Ana Marija Jonjev, Ana Pejičić, Mina Mijatović i Vanja Savić. Stručni štab su činili Marijana Boričić, Vladimir Medenica, Ivan Bučevac, Aleksandar Cvetković, Petar Bukorović i Maja Simanić.
Već prvog dana septembra počinje Evropsko prvenstvo u Albaniji, a srpski tim igraće u Tirani.

One Response

Comments are closed.