Aktuelnosti Odbojka na pesku

STVARNO NAJBOLJI

Još jedna sezona u odbojci na pesku je okončana. Pod pokroviteljstvom novog generalnog sponzora, Banka Poštanske štedionice, trijumfovali su Gorana Mrđan i Aleksandra Aleksić u ženskoj, odnosno Stefan Basta i Lazar Kolarić u muškoj konkurenciji, a u nove prvake promovisani su posle završnog turnira koji je održan u Somboru, pod reflektorima, pred prepunim tribinama stadiona napravljenom na centralnom gradskom trgu.

Kod devojaka je sve odavno bilo jasno, jer su nove šampionke titulu obezbedile beć posle turnira u Beogradu. Od sedam “okupljanja” tandem Mrđan – Aleksić, na najviše mesto pobedničkog postolja popele su se šest puta. Poslednji put na turniru u Somboru, gde su opet bile bolje od najljućih rivala, Nataše Savović i Katarine Raičević, opet posle tri izjednačena seta. Treće mesto je opet pripalo Mariji i Tamari Miljević.

Kada su se posle mesec dana, u kojima su sjajno igrali na međunaropdnoj sceni i tamo “pokupili” veliki broj bodova, srpskom karavanu priključili Stefan Basta i Lazar Kolarić, naslućivalo se ono što se desilo u Somboru, da će posle godinu dana, opet zajedno na pobedničko postolje. Oni su trijumfovali na svim turnirima na kojima su igrali (Loznica, Beograd, Novi Sad, Sombor) i taj broj bodova im je bio dovoljan da “otvore pobednički šampanjac”. U poslednjem meču sezone, bili su bolji od Aleksandra Gavrilova i Miloša Milića koji su im pružili otpor dostojan finala,a Damjan Pušonjić i Vukašin Rajković su opet bili trećeplasirani.

KraljKuriozitet ove seone je da je upravo Vukašin Rajković poneo titulu “King of the beach” i prvi put je tu nagradu dobio neko ko nije član šampionskog para. Kod devojaka nije bilo dileme, pa je “Quen of the beach” Gorana Mrđan. KraljicaŠampioni i najbolji pojedinci imali su čast da im medalje uručuju i na uspehu čestitaju velikani srpske odbojke, nosioci zlatne olimpijske medalje Ivan Miljković, Andrija Gerić i Đula Mešter. O Somboru kao organizatoru više niko i ne troši reči, jer da ne zaslužuju, sigurno ne bi dobili priliku da organizuju ovakav spektakl. A upravo je to i bilo.