Aktuelnosti

KOLAKOVIĆ BLIZU KLUPE IRANACA

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković, sve bliži je da preuzme kormilo iranskog nacionalnog tima. Naime, kako navode tamošnji mediji, jedan od naših najtrofejnijih stručnjaka je ušao „u finale“ za prvog trenera, a jedini protivkandidat je Bugarin Radostin Stojčev. To je potvrdio i sam Kolaković:

– Iz Federacije Irana su me 30. decembra prošle godine zvanično kontaktirali i otpočeli pregovore. Zahtevali su da napravim sažet plan za četvorogodišnji ciklus, što sam naravno napravio i poslao im na razmatranje. Pored mene su pomenuli još dvojicu kandidata, Vebera i Beruta. Pre dva dana su mi tražili da pošaljem kopiju pasoša kako bi mi uradili vizu i poslali karte za put u Teheran gde me očekuje sastanak u Federaciji za destak dana. Danas sam i ja iz medija saznao da na put već ove nedelje krece i Stojčev i da smo nas dvojica jedini pozvani na sastanak. Kao treća opcija pominje se Andrea Đani. To je sve sto znam ya sada.

Inače, Kolaković je bio kandidat za selektora Poljske, gde je izabran Ferdinando De Đorđi, a odavno mu kao opcija stoji “otvorena” ponuda Crne Gore.