Više od igre

SREĆKO LISINAC – PASULJ, OMLET I ŽUREK

Kao retko ko, naročito u poslednje vreme, a to je period od recimo dvadesetak godina, Srećko Lisinac je prosto eksplodirao na odbojkaškom nebu. Iako će u maju napuniti tek 25 godina, odavno je zvezda kako tima u kome igra, tako i u reprezentaciji Srbije. Svojim dečjim osmehom često osvaja sve oko sebe, a na terenu je vrlo često nepremostiva prepreka za protivničke napadače. Omiljen u društvu, a i među reprezentativnim kolegama, koji su za njega imali pitanja „razne vrste“. A evo šta je on rekao na sve to…

 

Marko Ivović

Da li si u pošetku kao fudbaler imao veće snove nego kasnije kao odbojkaš i da li ti je ikada bilo krivo što nisi nastavio sa fudbalom?Li i svi

S. L. – Imao sam velike snove i maštao sam da ću ceo život igrati fudbal. Ali eto, svašta se izdešavalo, evo me u odbojci i presrećan sam zbog toga, upoznao sam sjajne ljude i prijatelje za ceo život.

Tomislav Dokić

Da li pratiš rezultate i kako igra tvoj voljeni klub, FK Borac iz Vraneša?

S. L. – Hahaha, nisam ih odavno gledao, ali siguran sam da se lavovski bore.

Milan Katić

Uloga kapitena Belhatova je reačna priča… Da li ćeš čekati Vlazlija da se penzioniše i onda preuzemš stvari u svoje ruke?

Dobri SreckoS. L. – Kako igra, možda se desi da se ja penzionišem pre njega. Jednostavno Vlazli još ne pokazuje znake da bi to uskoro moglo da se desi ali ako nekad dođe do toga bice mi čast da budem kapiten.

Nikola Rosić

Kako izgleda doček nada kolima uđeš u svoje rodno mesto i koliko ti to znači?

S. L. – Najbliži se naravno najviše obraduju kad god dođem, a nije im bitno da li je to biciklom ili autom. A koliko mi znači… Pa kao i svima vama kad dođete kući, mnogo.

Aleksandar Atanasijević

Ko ti je omiljeni pevač i zašto?

S. L. – Uglavnom izlazimo zajedno i slušamo istu muziku, tako da ti pitanje i nije baš neko… Bitno je da je živa muzika, a ko peva i nije toliko. Naravno, ukoliko zna da peva.

srecko-lisinacNikola Jovović

Tri stvari me zanimaju… Da li je istina da kad dođeš u reprezentaciju tokom leta, nemaš vremena za drugove zbog silnih obožavateljki? Koji je recept za skok od metar i po? Zašto kad te boli koleno i kad ne možeš da ustaneš iz kreveta, odigraš najbolju utakmicu i osvojiš 25 poena?

S. L. – Hahaha, nije istina… Što se skoka tiče, verovatno je odgovor u jakim kukovima posle rada sa Saletom, a i zagrevanje sa njegovim gumama me dobro pripremi za utakmicu pa ne osećam bol. Vrlo jednostavno…

Dražen Luburić

Čuo sam da svaki dan jedeš omlet za doručak. Da li je to istina­?

S. L. – Istina je, možda ne baš svaki dan, ali uglavnom da. Verujem da ti nedostaje takav obrok, jer “kontam” da i ti jedes pirinač u izobilju.

LiMarko Podraščanin

Kada budeš napuštao SKRA, jednog dana, u kom klubu bi voleo da igraš?

S. L. – Razmisljaću o novom klubu kad dođe vreme za to, nadam se da ću imati priliku da biram između nekoliko. Ono što mi je bitno je samo da se bori za titulu.

Dragan Stanković

Da li vidiš sebe u nekoj drugoj ligi ili se u Poljskoj osećaš kao kod kuće?

S. L. – Zadovoljan sam za sada u Poljskoj, super mi je ovde i nema razloga da se nešto menja. Ali, nikad se ne zna šta može da se desi jednog dana, a privlači me i italijanska liga naravno.

Liske odeloNeven Majstorović

Plavuše ili crnke?

S. L. – Hahah, boja kose, kao što znaš, nije bitna. Postoje mnoge druge, važnije stvari.

Uroš Kovačević

Koliko je lepo doći u svoju „čaršiju“?

S. L. – Sad si me malo vratio mislima u Kraljevo. Najlepši je osecaj dođi u našu čaršiju, toga si i sam svestan.

Aleksa Brđović

Da li planiraš da završiš karijeru u Belhatovu i da li se viđaš sa Džonijem iz Lođa?

S. L. – Ako na kraju karijere budem na tom nivou da mogu da igram ovde, zašto da ne. A Džonija nema od kad si ti otišao, možda se vratio u Srbiju.

Miloš Nikić

Koliko me voliš na skali od 1 do 10?

S. L. – Hahahaha… Za tebe – jaka devetka.

Li i PetraNemanja Petrić

Šta je bolje, poljski žurek ili naš pasulj sa kolenicom? I iz ugla poznavaoca fudbala, šta to ima Ibrahimović a ostali nemaju?

S. L. – Uh Peki, teško prvo pitanje. Od poljskih jela bih se bez dileme odlučio za žurek, ali kada ga uporedim sa pasuljem… Pasulj je uvek na prvom mestu. A što se tiče Ibre, on ima sve, dok svima ostalima fali po nešto.

 

 

Mile jesteś następni

Mile i LiskeNije se mnogo dvoumio Srećko Lisinac kada je “prozvao” sledećeg kolegu osvajača Svetske lige, da nastavi niz. Poruka je glasila:

– Mile jesteś następni…

Prevod bi bio Mile (Katić), ti si sledeći!