Aktuelnosti

KONGRES CEV: BORIČIĆ JOŠ ČETIRI GODINE

Velikom većinom glasova, Aleksandar Boričić (p)ostao je predsednik Evropske odbojkaške konfederacije i u naredne četiri godine tačnije do 2024. To je epilog glasanja na Kongresu CEV u Beču, koji je imao samo jednu tačku dnevnog reda. Od 55 federacija, gde u kao predstavnici OSS bili predsednik Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević, za starog – novog predsednika evropske kuće odbojke glasalo je 36, dok je njegov protivnik Hano Pevkur imao 19.

Interesantno je da je Estonac kandidaturu za predsednika CEV podneo kao potpredsednik iste organizacije, pa je sada sasvim sigurno, da istu funkciju više neće obavljati.

Nekada dugogodišnji, a sada počesni predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, u prethodnom mandatu na čelu evropske odbojke, očigledno je svoj posao obavljao na pravi način, unevši određene novine, a šampionati Starog kontinenta i organizacija četiri države, pokazala se kao dobra ideja. Po tom sistemu će i Srbija biti jedan od domaćina narednog šampionata 2021. godine uz Rumuniju, Bugarsku i Hrvatsku, s tim što će se u Beogradu odigrati i mečevi za medalje. Na čelu CEV, Aleksandar Boričić je došao 2016. umesto Austrijanca Andre Mejera, a treba podsetiti da ga je za novi mandat kandidovala “matična kuća” Odbojkaški savez Srbije.