Aktuelnosti Više od igre

KUP SRBIJE, ALI U HOFUU

Građani odbojkaški bratimljenog grada Hofua u Japanu, ne prestaju da iznenađuju srpske ljubitelje ovog sporta. Pre nekoliko nedelja su najavili, a pre par dana i održali Kup Srbije, takmilenje u kome je učestvovalo osam ženskih i četiri muške ekipe, lokalnih srednjih škola.

Pre takmičenja svi su bili iznenađeni kada im se porukom preko video linka obratila Brankica Mihajlović, reprezentativka Srbije, koja je jedno vreme igrala i u Japanu. Poželela im je uspešne igre, dobro druženje i još jednom podestila na sjajna iskustva koja je sa reprezentacijom Srbije imala na pripremamam u Hofuu, posle čega je tim Zorana Terzića postao šrvak sveta 2018. godine.

Sledeći reči velike odbojkašice, jedne od najboljih na svetu, turnir je tekao kako su brižni domaćini i zamislili, a svi u dvorani Kirin Lemon su uživali. Na kraju su se malo više od ostalih radovale ekipe Takagava Gakuen u muškoj i Srednje skole Kokufu, pošto su u pomenutoj konkurenciji bili najbolji.

Diplome, keje su između ostalih potpisali i članovi ambasade Srbije u Japanu, uručili su gradonačelnih Hofua, Jutaka Ikeda i predsednik Udruženja japansko – srpskog prijateljstva, ogranka Hofu, Giiči Ajame.