Aktuelnosti

KOVAČ: JOŠ, KO ZNA KOJI TEST, PA LATINA

Kada su menadžeri “shvatili” da zvanično najbolji trener Evrope, verovatno trenutno i na svetu, Slobodan Kovač, nema klub, uprkos činjenici da su mnoge lige prošle sezone ostale nezavršene, pa nije bilo razloga za smene ljudi pored klupa, počeli su izgleda malo više da se angažuju. I desilo se da uprava ekipe Top Volej iz Ćisterne, nadomak Latine nije bila zadovoljna igrom svog tima, pa je posegnula za smenom šefa stručnog štaba. A slobodan je bio – Slobodan.

– Čuo sam da me je neko pominjao i pre par nedelja kada je Pjaćenca menjala trenera, pa dovela Lorenca Bernardija, ali ne znam koliko je to istinito. Bilo kako bilo, to je prošlost, a Top Volej sadašnjost. Spremam se na put.

Iako je sve bilo dogovoreno i potpisano pre dva dana, karta nije bila izvađena.

– Nije još, ali je sada sve, osim toga, definisano. Bilo je nekih nesjanoća oko obeštećenja od 50 hiljada evra koje je pre par godina propisala italijanska Federacija za klubove koji imaju trenere koji su selektori neke reprezentacije. Ali brzo je rešena i ta nedoumica, sad mi ostaje samo da se testiram na korona virus, ko zna koji put, i da krenem.

Gde god je radio, a prethodno i igrao, Slobodan Kovač je, ako ga nije bilo, sam sebi nametao izazov. Preuzimanje ekipe iz Ćisterne svakako to jeste, jer je klub trenutno na poslednjem mestu u italijanskoj Superligi, čemu je “kumovalo” par neočekivanih situacija, prevashodno povreda, pa je trenutna pozicija daleko ispod očekivane.

– Naravno da je izazov, naravno da nas sve zajedno očekuje veliki posao, ali verujem da ćemo ga uspešno završiti. Optimista sam, kako ne bih bio, imamo dobar tim, koji je spletom nesrećnih okolnosti bez pobede. Oporavlja se korektor Sabi, bez koga je napad bio mnogo manje ubojit. Verujem da će uskoro na teren. Ambicije su pre početka šampionata bile vezane za plej – of, a trenutni plasman ne znači ništa.

Ono što je značajno, jeste da je doskorašnji počasni predsednik, izvesni italijanski biznismen, postao definitivno prvi čovek kluba, a kao uspešan poslovan čovek, želi približne sportske rezultate, koje očekuje od naredne sezone. Da ova bude samo “zagrevanje” i, bez obzira što je sa srpskim selektorom ugovor potpisan do aprila 2021. zajedno napadnu vrh jedne od najjačih liga sveta, već sezonu posle.

I na kraju, hoće li u Latinu doći još neko od naših, igrača, saradnika?

– Za sada su male šanse. Ali sada sam u Srbiji. Kad dođem u Latinu, šanse će verujem biti veće.

 

DEBI U – PERUĐI

Ukoliko sve bude kako treba, Slobodan Kovač bi pored klupe Top Vojela mogao da se pojavi već u sredu. To ne bi bili toliko zanimljivo, da se u tom meču njegov novi tim ne sastaje sa Peruđom, gde je Boba skoro pa božanstvo.

– Nije prvi put. Kada sam preuzeo Halkbanku, i tada mi je prvi meč pored klupe bio protiv Peruđe. Sudbina.

Vodio ih je sva puta. Prvi, kada ih je iz druge lige doveo nadomak šampionske titule za dve godine, a drugi kada je okončao angažman u Iranu.