Aktuelnosti

KVALIFIKACIJE ZA OI (Ž) – KORAK DO TOKIJA

Sve teče po planu. Posle Tajlanda, maksimalnim rezultatom sa terena u Vroclavu ispraćena je i selekcija Pororika. Do konačnog cilja, plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, stoji još jedna prepreka, odbojkašice Poljske u poslednjem meču A grupe (nedelja 20,30).

Kažu, a i mnogo slučajeva je potvrdilo teroriju, da unapred dobijene utakmice mogu da budu i te kako neizvesne i da sled dešavanja ne bude prema planu. Može ali ako u ulozi favorita nije svetski šampion, selekcija Srbije, koja svakog rivala shvata ozbiljno, svakog respektuje, a uvek veruje u svoje kvalitete. Bila je ovo prilika da selektor Zoran Terzić pruži priliku velikom broju igračica, a na teren nisu kročile samo dve, Bojana Milenković, koja ima loša sećanja jer se protiv istog rivala teže povredila na Svetskom šampionatu u Japanu, kao i najmlađa, Katarina Lazović.

Portoriko Vrc– Portoriko je selekcija protiv koje protivnik uvek mora da bude maksimalno koncentrisan. Zato nam je ova utakmica i dobro došla jer ista takva priprema mora da bude i u poslednjem susretu sa Poljskom. Neće biti lako, zna se kako one igraju pred svojim navijačima, ali ne verujem da će nam to biti problem. treba ostati miran u glavi, maksimalno koncentrisan, u krajnjem slučaju mi smo svetske šampionke i nikog ne bi trebalo da se plašimo. Zato i verujem da ukoliko sve bude na našem nivou, ne bi trebalo da bude problema – rekla je po završetku meča sa Portorikom Stefana Veljković.

Svakog momenta, bez obzira na rezultat na semaforu, srpska reprezentacija je znala šta i kako treba da radi. Portorikanke su jednostavno igrale najbolje što umeju, servirale su odlično, jer igrale su protiv osvajača zlatne medaljena Svetskom prvenstvu. Ali njihove želje nisu bile ni blizu njihovih mogućnosti, odnosno kvalitet devojaka koje trenira Zoran Terzić je za njih bio samo nešto čemu su se divile. Zapretile su samo jednom, pred kraj drugog seta, ali brza reakcija sa klupe i tajm – aut, a onda i poziv na ozbiljnost, brzo su rešile dilemu. I pre i posle toga na terenu je postojao samo jedan tim, odnosno igračice reprezentacije Srbije koje su se smenjivale na terenu, ali sa istim, pozitivnim učinkom.

– Trudile smo se da odradimo posao maksimalno i takav pristup nam je doneo lagan trijumf, bez da se dodatno umaramo pred najvažniji meč. Čeka nas velika borba, publika im je velika podrška, a u Ligi nacija su polazale da su u dobroj formi. Verujem da ćemo mi igrati bolje nego u prva dva meča i izboriti plasman na Olimpijske igre – smatra najbolji poenter prva dva meča Tijana Bošković.

Selektor Zoran Terzić posle pobede nad Tajlandom nije bio zadovoljan igrom. U drugom susretu je imao manje razloga za nezadovoljstvo, ali je ipak često devojkama napominjao na određene stvari koje treba da poprave. Šta treba očekivati u poslednjem, najvažnijem meču koji pobednika direktno “šalje” na olimpijski turnir…

– Neke stvari smo protiv Portorika uradili bolje nego protiv Tajlanda, ali i dalje ima problema u igri za koje teško da ćemo ih rešiti za 24 časa već će nam biti potrebno više vremena. Čeka nas daleko ozbiljniji rival nego prva dva, tako da će biti jako teško, pogotovo jer se igra pred punom dvoranom, a zna se kako Poljakinje igraju u tim uslovima i učiniće sve da pobede. Iskreno se nadam da ćemo odigrati najbolji meč na turniru, ne mora to da bude maksimum, ali bar bolje nego u ptrva dva meča i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu.

Ulog je veliki, možda i meč sezone za obe selekcije. A zna se kako takve utakmice igra selekcija Srbije…

Statistika Srbija Portoriko

 

SVI TURNIRI JEDNIM POGLEDOM – BRAZILKE PRVE SA VIZOM

A grupa, rezultati, prvo kolo: Srbija – Tajland 3:0, Poljska – Portoriko 3:0, drugo kolo: Srbija – Portoriko 3:0, Poljska – Tajland, treće kolo: Tajland – Portoriko, Srbija – Poljska.

B grupa, rezultati, prvo kolo: Kina – Češka 3:0, Turska – Nemačka 3:1, drugo kolo: Turska – Češka 3:1, Kina – Nemačka 3:1, treće kolo: Kina – Turska, Nemačka – Češka.

C grupa, rezultati, prvo kolo: Bugarska – Argentina 3:1, SAD – Kazahstan 3:0,

D grupa, rezultati, prvo kolo: Brazil – Kamerun 3:0, Dominikanska Republika – Azerbejdžan 3:0, drugo kolo: Brazil – Azerbejdžan 3:2, Dominikanska Republika – Kamerun 3:0, treće kolo: Brazil – Dominikanska Republika 3:2, Azerbejdžan – Kamerun 3:0.

E grupa, rezultati, prvo kolo: Koreja – Kanada 3:1, Rusija – Meksiko 3:0, drugo kolo: Koreja – Meksiko 3:0, Rusija – Kanada 3:0, treće kolo Kanada – Meksiko, Rusija – Koreja.

F grupa, rezultati, prvo kolo: Holandija – Belgija 3:0, Italija – Kenija 3:0, drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Italija – Belgija, treče kolo, Belgija – Kenija, Italija Holandija.