Neki novi klinci Škola

Laki star – klub zadovoljne dece

Ima malo više od sedam godina kako je nad nebom na Zvezdari zasjala – srećna zvezda. Za sve one koji vole odbojku, žele da nauče o njoj mnogo, a pre svega lepo da se druže i budu nasmejani, formiran je klub „Laki star“. Možda ni oni koji su u svemu učestvovali nisu imali predstavu da će broj članova rasti kao pečurke posle kiše. Iz dana u dan je sve više dečaka i devojčica sa torbama preko ramena hitala u jednu od sedam škola na teritoriji Zvezdare, gde je ovaj klub širom otvorio vrata. Bili su u početku škola odbojke, ali ni jedna škola nema toliko đaka. Onda su jednostavno postali klub, koji u svom sastavu ima i rad sa najmladjima.

Možda zvuči malo neverovatno, ali trenutno je pod „srećnom zvezdom“ oko 700 dečaka i devojčica svih uzrasta, koji se takmiče u devet kategorja. Oni najstariji grabe ka Prvoj, a njihove vršnjakinje će, ako bude po planu, od jeseni igrati Drugu ligu. I ako se planovi ne ostvare, niko neće biti tužan, jer je njihov moto „Laki star – klub zadovoljne dece“. Sve to treba organizovati, voditi računa o tolikom broju mladih, a ovde sa svim uzrasnim kategorijama rade ljudi koji su za to završili određene škole. Trenera i volontera ima preko 20, a sa ponosom kažu da je na svakom treningu od dvoje do šestoro. Svakom detetu se posvećuje pažnja. Tako kažu u Laki staru.

laki-starI svakog vikenda, sve selekcije igraju utakmice. Od saveznih, regionalnih, Lige Beograda i prijateljstva, svi su zauzeti… Oni najmlađi se takmiče u “Laki star ligi” koja je unutar kluba, što znači da svaki „punkt“ na Zvezdari gde se trenira, ima svoj tim. Pripreme i kampovi su nešto neizostavno i spadaju u satavni deo, a druženja na njima se prepričavaju mnogo posle toga. I na utakmicama reprezentativnih selekcija dečaci i devojčice ovog kluba daju našim momcima i devojkama veliku podršku.

Imaju kontakte sa vršnjacima iz drugih zemalja, pa su već počele i prve „ture“ u inostranstvo. Na turnire, druženje, stvaranje novih poznanstava… Ovo je samo jedna priča, a sličnih primera u Srbiji ima još mnogo.