Liga nacija

LIGA NACIJA 2018. (Ž) – SPISAK ZA BRAZIL BEZ – SELEKTORA

Novo takmičenje, Liga nacija za odbojkašice, koja je „produžetak“ Gran prija, startuje u utorak. Najbolje srpske odbojkašice brane bronzanu medalju osvojenu prošle godine, a prvi vikend u ovoj, odigraće u Brazilu. Selektor Zoran Terzić je saopštio spisak 14 devojaka koje putuju za Sao Paulo, kao i stručni štab, ali u kome neće biti – njega.

Logo LN1– Kada je u pitanju sastav koji se bio na par poslednjih reprezentativnih akcija, nedostaju , koje su pre par dana završile sa sezonama u svojim klubovima. One će sa mnom trenirati u Beogradu, ali i sa ostalim devojkama, pa verujem da ćemo već za vikend u Makau biti kompletni. Vremena nije bilo puno, nismo bili kompletni jer su devojke stizale u etapama, ali to neće biti samo naš, već problem i ostalih selekcija. Zato ne može da se priča o nekim očekivanjima na startu, ali recimo da bi dve pobede iz Sao Paula bile nešto čime bi bili zadovoljni u ovom trenutku – rekao je trofejni stručnjak srpske selekcije.

Put Brazila, preko Katara, na put kreću Ana Antonijević, Slađana Mirković (dizači), Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bianka Buša, Bojana Milenković (primači servisa), Silvija Popović, Teodora Pušić (libera), Stefana Veljković, Mina Popović, Jovana Stevanović, Maja Aleksić (srednji blokeri), Tijana Bošković i Ana Bjelica (Korektori), a na klupi će sedeti tandem Branko Kovačević – Aleksandar Vladisavljev.

Prvog vikenda Lige nacije za odbojkašice, naš tim igra protiv Japana (utorak 23,30), Nemačke (sreda, 23,30) i Brazila (četvrtak 20,00).