Aktuelnosti

PRIJATELJSKI MEČ – NEDORASLE BUGARKE

Kao prva i jedina provera pred start Lige nacija, naš stručni štab je ugovorio dva meča sa selekcijom Bugarske. Prvi okršaj bio je duel neravnopravnih rivala, s obzirom na to da su aktuelne šampione Evrope demonstrirale silu i od četiri seta, prva tri rešila u svoju korist. Treba napomenuti da je bugarska selekcija stigla u Beograd u i te kako oslabljenom sastavu, pa je možda pravilnije reći da je ovo bio susret u kome su se plave uigravale za ono što im predstoji.

Selektor Zoran Terzić nije računao na Tijanu Malešević i Milenu Rašić koje tek treba da stignu, kao ni Bojanu Živković zbog privatnih obaveza. U prvom setu 25:17, u drugom još lakših 25:14, gde se već uvekilo videla razlika u klasi, pa čak i sa brojnim izmenama koje je imao srpski tim. Lako je na kraj sa Bugarkama izlazila na kraj Brankica Mihajlović, pa Stefana Veljković i Mina Popović, posebno Tijana Bošković. Sa gotovo „pola gasa“ su za sat vremena rešile pitanje pobednika, pa je četvrti set igran da bi stručni štabovi, pre svega naš, šansu dao još nekim devojkama. Njega su konačno dobile gošće, ali posle igre u kojoj su srpske reprezentativke u prethodna tri zadovoljile neke svoje i prohteve stručnog štaba.

Iste selekcije će odigrati još jedan meč (sreda, 18,00 časova), posle koga bi Zoran Terzić trebalo da kaže spisak putnica za prvi vikend Lige nacija u Sao Paolu.

Statistika Srbija Bugarska