Liga nacija

LIGA NACIJA F6 (M) – BRAZILCI OPET BOLJI

Start naše najbolje muške selekcije na završnom turniru Lige nacija nije bio prema očekivanjima. Na stadionu u Lilu su poraženi od Brazila maksimalnim rezultatom i tako sebe za korak udaljili od plasmana u polufinale. Dobra stvar je što imaju još jedan meč, ali ne tako povoljna stvar je da će igrati protiv domaćina Francuske (petak 20,45) i da im je za mesto među četiri potrebna pobeda vredna tri boda. Ne bi bilo prvi put da se naši momci vrate “u igru” onda kada ih mnogi otpišu.

Što se duela sa Brazilom tiče, protivnik je od prvog do poslednjeg poena imao kontrolu. Od starta je stvorio prednost koju je konstantno održavao,a koju ni izmene Nikole Grbića nisu mnogo “doticale”. Srpski tim je svoje šanse imao, i nije ih iskoristio, u drugom setu, a sve posle toga je bilo, što i sam selektor reče na kraju “čekanje da se utakmica završi”. Brazilici su zasluženo pobedili, iako malo i desetkovani zbog povreda, više su želeli trijumf i da nadoknade minimalan poraz u prvom kolu. Sa nekoliko spektakularnih najpre odbrana, a potom napada iz nemogućih pozicija, dizali su sebi moral, osvajali publiku u Lilu, a naše momke dovodili do očaja. Sa ovom pobedom Brazilci su se pridružili selekcijama Amerike i Rusije, koji su već polufinalisti i njihov današnji meč odlučiće samo poziciju na tabeli. Četvrti polufinalistu odlučiće susret između Srbije i Francuske.

-Bila je ovo jedna od naših najlošijih utakmica u pooslednje vreme – rekao je Aleksandar Atanasijević. – Mnogo smo želeli pobedu i ta želja kao da nas je sputala. nema šta da se priča, moramo mnogo bolje, moramo da pobedimo Francuze a da ne izgubimo više od seta. Nije ništa izgubljeno, ali moramo da igramo daleko bolje.

Statističi podaci su na strani Brazlia u velikoj meri. Samo je Lukaš Satkamp sam imao isto blokova koliko ceo naš tim – osam, a njegovi saigrači su na to dodali još šest. Poene u napadu su mnogo bolje rasporedili, imali neuporedivo precizniji napad, manje su grešili na servisu, a iz tog elementa osvojili su više poena. Naš tim je imao samo bolji prijem servisa, ali to im nije donelo čak ni počasni set.

Kalkulisanja više nema, zadatak je težak, ne i neostvariv. Na muci se poznaju junaci.

Statistika Srbija Brazil

 

Sreda: Rusija – Poljska 3:1, Francuska – Brazil 3:2

Četvrtak: SAD – Poljska 3:0, Brazil – Srbija 3:0

Petak (Rusija – SAD (18,00), Francuska – Srbija (20,45)

Subota: Polufinale A1 – B2 (14,00), B1 – A2 (16,30)

Nedelja: Za treće mesto (17,00), finale (20,45)