Liga nacija

LIGA NACIJA F6 (Ž) – TURSKA MORA PASTI

Došlo je vreme da se u borbu na finalsnom turniru Lige nacija ukljuće i najbolje srpske odbojkašice. Slobodan dan u prvom kolu iskoristile su za još jedan kvalitetan trening, za razradu nekih taktičkih detalja pred meč sa Turskom, kao i nameštanje “nišanskih sprava”. Protiv svog prvog rivala na završnici imali su priliku da igraju u Kraljevu, da slave posle maksimalnog broja setova, tako da su spremne na sve pre nego što istrče prvi put na teren dvorane u Nanđingu (četvrtak 9,00).

– Sećamo se dobro tog meča, razgovarali smo o njemu nekoliko puta. On je dokaz da Turska nije nimalo lak rival, a premijerni meč sa Amerikom su odigrale jako dobro, izgubile možda i nesrećno, što samo dodatno poziva na oprez. Ali, uprkos svemu, mislim da smo kvalitetniji kao pojedinci, kao tim i da ćemo finalni turnir početi pobedom – jasna je Bojana Živković.

Turkinje su u meču sa Amerikom u prva dva seta prosto počistile rivala, a onda dozvolile da se desi preokret. Računica je jasna, bilo koji trijumf naše selekcije nad njima, vodi Srbiju i Ameriku u polufinale već posle drugog dana, a njihov meč u petak biće stvar prestiža.

– Razmišljamo samo o Turskoj i kako najbolje da počnemo turnir. Dobar su tim, zasluženo su na fajnal siksu. U Kraljevu je bila jedna, sada, ubeđena sam sasvim druga priča. Dobro smo radile, imamo kvalitet, želja nam nikada nije manjakla, treba samo da budemo koncentrisane i maksimalno usredsređene, tako da ne vidim nijednu drugu opciju osim naše pobede – nadovezala se na optimizam i Jovana Stevanović.

Imali su dosta razgovora članovi stručnog štaba i igračice, upozorene su na sve opasnosti, a iskustvo koje imaju svakako im neće dozvoliti bilo kakvo opuštanje. Što reče trofejni selektor Zoran Terzić, “treba otkriti i iskoristiti mane protivnika, svoje sakriti, a vrline istači”. Iako je Turska prijatno iznenađenje, na finalnom turniru se ona ne očekuju, tako da… Niko ne preti, ali Turska mora pasti.

 

RASPORED
Sreda: B Turska – SAD 2:3, A Kina – Holandija 3:1

Četvrtak: B Srbija – Turska (09,00), A Brazil – Holandija (13,15)

Petak: B Srbija – SAD (09,00), A Brazil – Kina (14,30)

Subota, polufinale: A1 – B2 (09,00), B1 – A2 (13,45)

Nedelja, za treće mesto (09,00), finale (13,00).