Liga nacija

LIGA NACIJA (M) – DO POBEDE SA 13 IGRAČA

Kao da naši najbolji odbojkaši nisu želeli da menjaju navike, pa su i treću utakmicu na turniru drugog vikenda Lige nacije koji je igran u Sofiji, odigrali u pet setova. I dobra je stvar što su i treći meč dobili, pa se može reći i uhvatili priključak sa vodećim selekcijama na tabeli.

Istakao je selektor Nikola Grbić da će morati da vodi računa o odmoru igrača, pa je tako za dva boda u duelu sa Australijom na teren poslao čak 13 odbojkaša. Neki su igrali više, neki manje, ali svako od njih je ugradio sebe u novom trijumfu. Opet je korektor bio najefikasniji, ali ne Dražen Luburić koji je srušio rusku “zbornaju”, već Dušan Petković. Skoro pa da je svaki set na terenu provela drugačija postava. Naravno, posle prva dva odlično odigrana, usledio je pad koji su uzrokovali i Australijanci boljim izdanjem, pa je Nikola Grbić morao da menja. Ipak, kada su protivnici stigli do taj breka, kada je bilo teško opet se vratiti u igru, upravo je to naš tim i uradio. Dobio je peti set prilično ubedljivo, malo jer su “potegli” i oni najiskusniji, tek toliko da se zabeleže novi bodovi, pobeda i ulije mnogo energije i samopouzdanja pred put u Francusku.

VNL logo– Srećan sam što sam dobio priliku da odigram svoj prvi meč u seniorskoj konkurenciji koji smo dobili. Posle dva dobro odigrana seta, malo smo se opustili, što je Australija isakoristila. Ali ipak kada je trebalo, na scenu je stupila najiskusnija postava koja je uspešno privela kraju posao – zadovoljno je istakao Stevan Simić, jedan od onih čije vreme tek dolazi.

Starijim i iskusnijim saigračima “kapu skida” i najefikasniji akter utakmice, Dušan Petković. I on je sjajno iskoristio svoje vreme na terenu.

– Nije bilo lako, ali na kraju je naša pobeda zaslužena i niko ne može da prigovori. Raduje što je svako ugradio sebe u ovaj trijumf, a igrali smo sa mnogo igrača. iskreno verujem da ćemo i u nastavku igrati bar na ovom nivou, ako ne i bolje i da ćemo na kraju, uprkos nešto lošijem startu Lige nacija, igrati najbolje što umemo.

Posle dva neuspeha u Kraljevu, selektor Nikola Grbić je u analizi rekao da je to bilo daleko ispod očekivanja, kao i da u nastavku treba očekivati bolje igre. A to se baš i desilo…

– Ispada da su igrači koji su bili na terenu duže vremena, odradili posao na ne baš zadovoljavajući nivo, pa su morali momci iz startne postave da zaigraju kako bi ostvarili trijumf. Ali nije tako. Napomenuo sam da moramo da odmaramo igrače kako bi bili što duže na raspolaganju. Svi su dali doprinos, bilo je teško, tri pobede posle taj breka je lep učinak, ali nam treba još trijumfa ukoliko hoćemo na finalni turnir.

Naredni vikedn plavi igraju u Francuskoj, potom putuju za Ameriku, pa onda u Kinu.

 

Statistika Srbija Australija