Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – PREKO ITALIJE KA NANĐINGU

Iako iz kola u kolo naše odbojkašice imaju sve više pobeda, svaki naredni meč je izgldeda još teži. Tako na stvari gledaju devojke i stručni štab iz razloga što žele što ranije da obezbede plasman na završni turnir Lige nacija u Nanđingu. Italijanke su prvi rival četvrtog vikenda (utorak 16,30), a trijumf nad selekcijom koja je iz “vikenda u vikend” sve kompletnija, značila bi da je još jedna završnica velikog takmičenja jako blizu. Rivali se poznaju jako dobro, a čini se da mane i vrline Italije najbolje zna Jovana Stevanović.

Jodza– Dosta dobrar tim, koji je sada u najjačem sastavu. Nedostajali su im u prva dva vikenda srednji blokeri i prvi korektor, a onda kada su se kompletirali pobedili su i Kinu. Igraju brzo, onako kako smo mi od njih to i navikli. Znamo šta nam znači ovaj turnir, koliko nam je bitan, jer želimo već sada da obezbedimo plasman na “fajnal siks”. Sigurno je da ćemo ući koncentrisano, da će svako ko bude na terenu dati svoj maksimum i – pobediti.

Italijanke su se kompletirale, a srpski tim će u Roterdamu igrati bez jedne od najboljih, Brankice Mihajlović. Ona definitivno neće igrati u naredna tri meča zbog povrede kolena.

– Odavno smo svesni koliko je za sve nas ovaj turnir bitan. Nećemo biti kompletni, ali to ne znači i da ćemo odstupati od nekih principa i sistema igre kojih smo se do sada pridržavali i koji su doneli rezultat. U tom slučaju bi nastavili niz pobeda i sebi olakšali igre u Argentini. Ovaj sastav Italije je onaj protiv koga smo igrali većč i dobro ih poznajemo. Imali smo pripremu, zna se da im je najbolji igrač korektor i da nju moramo da pokušamo da zaustavimo. Ukoliko budemo ispoštoval dogovor, neće biti većih problema da zabeležimo novu pobedu – smatra Ana Antonijević.

Selektor Zoran Terzić sa svojim saradnicima zna koji put vodi ka pobedi. Takođe, svi su dobro “upućeni” da trijumf nad Italijom (pa posle i Dominikanskom Republikom koja je autsajder u Ligi nacija) daje velike šanse da posle Holandije već može da počne priprema za finalni turnir.

– Ova utakmica može mnogo toga da reši i zato je verovatno najteža i najvažnija na ovom turniru. Eventualnom pobedom nad Igtalijom, njih bi izbaciji iz borbe za finalni turnir, a mi napravili veliki korak ka istom. Nisu bili kompletni, sada jesu. Imaju svoju igru, biće svakako teško ali i mi gajimo ambicije i želje vezane za konačan plasman, a dobra igra u ovom meču bi nas dovela jako blizu njih – jasan je trofejni stručnjak.

Nema mnogo mudrovanja, Italija mora pasti. Ova utakmica nije odlučujuća za srpski tim, ali lepo bi bilo nastaviti seriju pobeda i što pre rešiti sve dileme,