Liga nacija

LIGA NACIJA (M) – ITALIJANI PREKINULI SERIJU

Posle pet pobeda i još jedne utakmice plus, u kojoj su naši odbojkaši osvajali bod, desio se meč posle kog su ostali na istom bodovnom saldu. Italija je u prvom meču u Milanu bila uspešnija od plavih maksimalnim rezultatom posle igre koja samo u nekim momentima i segmentima može da zadovolji selektora Nikolu Grbića.

A moglo je sve da bude drugačije, da Italijani nisu imali snažnu podršku krajem prvog seta, malo sreće, ali i više znanja u tim momentima, pa da konstantnu, doduše minimalnu, ali prednost, koju je imala naša selekcija do pred samu završnicu, pretvore u osvojen set. I kao što obično biva u takvim situacijama, glava često ostane u prošlosti, a rival to zna da iskoristi i nastavi još jače. Istini za volju, naš tim je imao odličan procenat uspešnosti napada, samo tri greške, zadovoljavajući prijem servisa, ali blok je bio izuzetno loš, a servis čak 17 puta neprecizan. Videlo se da su mnogi momci imali lošiji dan, odnosno da je italijanski sastav igrao prilično dobro, da je Srećko Lisinac još uvek u fazi uigravanja, da nedostaju neki igrači, a i da će to svakako biti bolje kada već koliko u narednom meču, protiv Poljske (subota 17 časova).

– Nema šta, treba čestitati Italijanima, bolje su servirali prevashodno i bolje primali naš servis. Samim tim imali su razigranije napadače, brži napad, a za to nismo imali rešenja. Moramo da poradimo malo na našoj igri, na servisu prvenstveno, kako bi parirali i uzvratili istom merom timovima protiv koji ćemo još igrati – ocenio je Dražen Luburić.

Sigurno je da će naš tim igrati bolje kada se priključe Aleksandar Atanasijević, Nemanja Petrić, Marko Ivović, kao i momci koji su sa tribinama gledali ovaj meč, Uroš Kovačević i rekonvalescent Marko Podraščanin, kome je društvo pravio legendarni fudbalski as Dejan Stanković.

Statistika Srbija Italija M