Više od igre

TERZIĆEVE KONFERENCIJE

Vole Kinezi našeg selektora Zorana Terzića, cene, prate i poštuju njegov rad svih ovih godina, pa ga vrlo često na konferencijama za štampu prosto zasipaju pitanjima. Nekad su ona u manjoj meri, ali uvek interesantna, baš kao što su bila sva tri njegova obraćanja medijima u Makau. Evo nekih detalja…

Posle utakmice sa Tajlandom…

– Imam pitanje koje nije baš vezano za odbojku. Zašto na utakmici žvaćete žvaku?

– Razlog pe prilično prost, jer ne mogu na terenu da zapalim cigaretu. Znam da nije baš dobar primer, ali je tako.

Posle utakmice sa Poljskom…

– Kako ocenjujete kvalitet ženske odbojke u Kini?

– Mislim da je jako teško ovde pronaći dobre igrače. Recimo nas u Srbiji ima sedam miliona pa nam je lako da od tako velikog broja selektiramo igrače za reprezentaciju.

– Šalite se, jel da?

– Naravno. Imate veliki broj talentovanih devojaka.

– Na koga mislite konkretno, navedite nam neka njihova imena?

– To već ne mogu, ne zato što ne želim, nego jer je nama to jako teško. Prvo da ih prepoznamo, onda i da zapamtimo njihova imena koja su za nas van Kine nerazumljiva i ne tako laka za pamćenje. Znamo ih po brojevima, kad ih vidimo, a skauti vode računa kako se koja zove.

Posle utakmice sa Kinom…

– Zamolićemo selektora Srbije Zorana Terzića da nam kaže par rečenica o utakmici.

– Kao prvo, ovog puta ću pričati na maternjem jeziku jer mislim da i momak koji je ovde zvaniči prevodilac treba da zaradi svoj honorar.

A onda posle mnogo pitanja gde je naš selektor samo sedeo i pokušavao da ostane smiren, jer su domaći novinari pitali (u velikim količinama) samo selektora Kine Dženi Lang Ping, ona sama je u jednom momentu rekla:

– Neka ovo bude poslednje pitanje. Znam ga, ako ovako nastavimo, on će poludeti.