Liga nacija

LIGA NACIJA (M) – NOVI MARATON PLAVIH

Nije dugo trebalo našim najboljim odbojkašima da se oporave od ubedljivog poraza pretrpljenog od domaćina turnira u Milanu. Vrlo brzo, nešto više od 20 časova kasnije, odigrali su maraton protiv svetskih šampiona Poljske i “inkasirali” novi bod. Mogli su više, kao što je to uvek moguće u sličnim situacijama, ali svakako da je Nikola Grbić sa svojim saradnicima zadovoljan novim prilično dobrim izdanjem svog tima.

– Opet smo imali situacija kao u duelu protiv Italije, naročito smo se mučili sa kontranapadima. Imamo mogućnost dobrih rešenja, ali ih ne iskoristimo. Odserviramo dobro, odradimo blok i odbranu, ali ne konkretizujemo sve to, a sve se dešava tokom seta koji na kraju izgubimo 32:30. i posle sve izgleda da je zbog jedne lopte, a imali smo nekoliko prilika da uopšte ne bude recimo 23:23 ili 30:30 – konstatovao je selektor srpskog tima.

Taj set je mnogo značio, jer ko zna kako bi se meč dalje odvijao da ga je osvojila srpska selekcija. U nastavku su plavi bili ti koji su jurili rezultat, stigli do boda, ali ne i do još jedne pobede. Opet je napad bio dosta dobar, blokerski se naš tim poboljšao, kao i sa servis linije, ali samo kada su asevi u pitanju, grešaka je opet bilo prilično. Vremena za analize je malo, pošto treba spremiti tim za poslednji meč u Milanu i uvek nezgodne Argentince (nedelja 17 časova).

– Bolje smo izgledali protiv Poljske nego protiv Italije, to je sigurno. Argentina je neugodna, uvek teško sa njima izlazimo na kraj. Igraju odličnu odbranu, mnogo energije i temperamenta ostavljaju na terenu. Nama ne ide u prilog i to što smo prilično umorni posle pet setova sa Poljskom, ali moraćemo da se prilagodimo situaciji – rekao je Nikola Grbić.

Statistika Srbija Poljska