Liga nacija

LIGA NACIJA (M) – STIŽE I LISINAC

Drugi vikend Lige nacija bio je uspešan, ali je treći bio uspešniji. Nastavljen je niz pobeda, niz odigravanja po pet setova, ali ostvaren je i prvi tri boda vredan trijumf. Situacija na tabeli se popravila, raspoloženje i samopouzdanje takođe, pa bi moglo da se kaže da sve teče onako kako je Nikola Grbić sa svojim stručnim štabom i predvideo.

Izgleda da se tim igrajući veliki broj setova (šest puta uzastopno po pet) bolje uigrao, a to je ono što je potrebno, šalu na stranu, selekcija koja izga u kombinovanom sastavu pruža na svakom meču maksimum, veliki broj igrača dobija priliku, tako nezadovoljstvo ne postoji.

– Igramo duge utakmice, a imamo malo vremena za odmor, nekad samo po 15 – tak sati. Mislim da je najvrednija pobeda nad Brazilom, koju da kažem tako, još uvek slavimo, jer nismo mogli odmah toliko, pošto smo se spremali za naredne rivale. Poslednji meč sa Kinom bio je prilika za uslovno rečeno lakšu utakmicu, ali nije bilo tako. Malo smo se prepustili njihovoj igri, a onda kada smo se fokusirali na našu, sve je prošlo kako treba – rekao je Aleksndar Okolić.

Plavi će narednog vikenda biti u grupi u Milanu, sa domaćinom Italijom, Poljskom i Argentinom. Tri nova meča, tri izuzetna rivala i prilika da se forma još više dovede “pod konac”.

– Napravili smo pozitivan vikend i rezultatski i što se same igre tiče. Svi koji su dobili šansu, iskoristili su je na najbolji način, Vučićević i Kujundžić pre svih, a sa Jovovićem i Luburićem smo dobili na kvalitetu. Verujem da će dolazak Lisinca, koji dolazi zajedno sa Negićem u Italiju, još podići nivo naše igre. U pravcu kuće su krenuli Dušan Petković i Neven Majstorović. Imamo sitnih poteškoća, usped čestog igranja, intenziteta, nedostatka treninga, putovanja… Ali sve to je nekako prema očekivanjima – zadovoljno konstatuje selektor Nikola Grbić.

Ako je nešto lakše, onda je to put, koji je sada samo po Evropi. Iz Portugalije za Italiju, pa potom u Bugarsku. Možda to bude prilka da se napravi i neki trening, koji nedostaje ovim momcima.