Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – MOTIVA UVEK NA PRETEK

Bugarke su prve “na tapetu” našim odbojkašicama na poslednjem turniru Lige nacija 2019. Ni jedna ni druga selekcija nemaju izglede da se plasiraju na “fajnal siks”, ali kako se približava taj meč, naše (pre)mlade devojke su sve “naoštrenije” da se “jave kućama” sa jednom pobedom. Na svakom treningu, na svakoj od prethodnih utakmica, ovaj tim deluje sve bolje i bolje. Zato vlada i optimizam pred vikend u Ningbou.

– Koristimo svaku priliku da se uigramo, jer je ovo novi sastav u odnosu na početak takmičenja, a nikad mlađi. Nemamo razloga za nezadovoljstvo a li nam svima nedostaje ta pobeda. Bilo bi lepo kada bi je ostvarili već u prvoj utakmici, mada u svaku ulazimo sa željom da trijumfujemo. U Japanu nije bilo loše, a ovde očekujem još bolje. Ne vollim da prognoziram, ali zrele smo za pobedu – rekla je Jovana Kocić.

Bugarke su poslednje stigle u hotel u Nangbou, one su do sada zabeležile jednu pobedu, a pre starta Lige nacija u Beogradu su sa našim devojkama odigrale dve prijateljska meča.

– Mislim da svi vide koliko se trudimo i borimo, koliku želju imamo. Na treninzima to izgleda sve bolje, na utakmicama je takođe sve išlo uzlaznom linjom. Sad imamo tri nova protivnika, dva su sa istim, dobro poznatim sistenmom igre, dok ćemo se na kraju sastati sa olimpisjkim šampionom. Za mnoge od nas je ovo prvo reprezentativno leto. Stičemo iskustvo, jer za sve naa je to novo, pa verujem da ostavljano dobar utisak za vreme koje dolazi – mišljenje je Katarine Jović.

I uopšteno mišljenje je da ovaj tim zaslužuje bar jedan trijumf. Lepo bi bilo da to bude na startu turnira, kako bi se opet, dodatno, motivisale, kako bi onda napale i ostale. Računi će se svoditi na kraju, ali već sada svi priznaju da je ovo nešto za većinu devojaka nezamislivo, ali kao ogromna satisfakcija za neke susrete u bližoj ili daljoj budućnosti. Inače Kineskinje bi trebalo da budu kompletne, jer je maksimalnim naporima izložena i Žu Ting, jedna od najboljih igračica na svetu. Veći motiv od ovog jednostavno ne postoji.