Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – DOŠLO VREME ZA BODOVE

Sa nestrpljenjem ženska reprezentacija Srbije očekuje duel sa Bugarskom (utorak 10 časova) u Ningbou. Kineski grad bi devojke koje čine ovaj tim i koje su “označene” kao perspektiva srpske odbojke, mogle da pamte po nekoj, za njih prvoj pobedi u ovom sastavu, a selekcija iz komšiluka je “označena” kao neko koga bi trebalo napasti od prvog sudijskog zvižduka.

– Zadovoljne smo prošlim turnirom, jer je u timu mnogo mladih devojaka – kaže Maja Aleksić, kapiten srpskog tima i jedina koja je pre nekoliko meseci osvojila zlato na Svetskom prvenstvu. – Mogle smo možda i koji set više, protiv Japana i Tajlanda, pa čak i Brazila, bilo je prilike i za neki bod, ali neiskustvo je učinilo da se to ne dogodi. Sad imamo priliku da to popravimo i sigurna sam da će sve devojke učiniti ono što je u njihovoj moći da pobedimo nekog, a Bugarska je prva prilika.

Ako malo “uzlete”, ali i za slučaj da malo klonu duhom, tu je Branko Kovačević, da svojim savetima uputi svaku devojku na pravi put. Sigurno je da je i stručni štab “apostrofirao” Bugarsku kao nekog ko bi mogao da bude pogodan za pobedu.

– Naši ciljevi su isti na ovom, kao i na prethodnim turnirima, a to je da se ispunjavaju zadaci koje postavimo pred devojke. Biće šanse i za rezultat, a kada se one ukažu, ne treba ih propuštati olako. U prvoj, sa Bugarskom, čini se da su one najveće, a s obzirom da ni one nisu kompletne, mislim da možemo ravnopravno da igramo i nadamo se povoljnom rezultatu.

Dve selekcije su pre mesec dana u Beogradu odigrale dva prijateljska meča. Dobro se poznaju, mnogo je mladih igračica, željnih borbe, kako u napadu, tako i u odbrani, gde konce igre srpske selekcije drži Marija Popović.

– Biće teško, ali videli smo ih nedavno i znamo otprilike sa kakvim igračicama raspolažu. Izgledamo iz treninga u trening sve bolje, a verujem da ćemo pokzati karakter koji će nas povesti put pobede.

Treba li ponoviti da niko nikad ovim devojkama nije stavio pobedu kao cilj. Ali vremenom su one sami sebi postavili takav zadatak. Bilo kako bilo, već sada je sigurna jedna stvar – da neće razočarati.