Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – BEZ STRAHA NA AMERIKU

Mimo velikog broja očekivanja, selekcija Amerike, koja je posle četiri vikenda prva na tabeli Lige nacija i obezbedila i teoretski plasman na “fajnal siks”, stigla je u Santa Fe sa najjačim timom. Odluka Karča Kiraljija čudi jer su prethodna tri meča odigrale na Tajlandu, a posle Argentine idu za Kinu, pa se smatralo da je logično da veliki deo onih koje su odigrale sve utakmice, treba da se vrate malo kući i odmore. Ali, ne treba se baviti njima na taj način, već gledati na Ameriku kao na prvog narednog rivala u borbi za jednu pobedu i definitivno osiguran plasman u Nanđing.

– Došli u donekle izmenjenom sastavu, ali tako planirali odavno. Sa druge strane, kolioko smo videli, Amerika je tu u najjačem, što znači da će biti jako teško. Naš cilj je isti, plasman na finalni turnir, ali po mogućstvu sa što više pobeda i bodova, jer neće biti isto ako se za Nanđing kvalifikujemo kao treći, četvrti ili peti. Meč sa Amerikom poslužiće mnogim devojkama da se sretnu sa vrhunskom selekcijom. Očekujem dobru igru, otpor svakako, a ako nam se ukaže šansa, zašto je ne bi iskoristili – rekao je Branko Kovačević, koji će u Argentini, kao i nedavno u Brazilu, stajati pored klupe srpske selekcije.

Igrajući po mnogim klubovima, a i lane u nacionalnoj selekciji, Jelena Blagojević vrlo dobro zna šta nju i njene saigračice iz reprezentacije očekuje u prvom meču (utorak, 22,30). Neke šanse koje ranije nisu, sada se moraju iskoristiti.

– Imali smo te dve prilike u Holendiji, protiv Italije i domaćina, ali na to smo već zaboravile. Usredsređene smo na Ameriku, koja iako je sa najboljim igračicama stigla, što je dokaz koliko ozbiljno pristupaju ovom turniru, nisu nepobedivi. Naravno, veliki su favoriti, ali napašćemo ih, ukoliko nam se ukaže prilika dati sve da je i iskoristimo. Mislim da ne treba sumnjati da ćemo se kvalifikovati za Nanđing, ali bilo bi sjajno ukoliko bi to uradile odmah.

Nema sumnje da će to biti sjajan meč. Svako gleda neku svoju šansu, a mnoge devojke koje su u našoj selekciji nisu “prošle” kroz analizu američkih skauta. Možda je i to šansa za iznenađenje…