Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – BODOVI SA “ŠARENOM” POSTAVOM

Za manje od 24 časa naša selekcija je morala da, posle niskih Tajlanđanki i njihove bre kombinatorike u napadu i sjajne odbrane, prilagodi igru izuzetno visokoj selekciji Poljske, koja igra na sasvim drugačiji način. Ishod je bio isti, pošto su i “komšinice” iz Evrope morale da budu zadovoljne samo setom koji su osvojile, dok su plavim damama pripala nova tri boda, pa je stoga bolje reći da se Poljakinje nisu privikle na igru našeg tima.

Uz sve pomenuto, treba istaći da je novi trijumf ostvaren sa kombinovanom postavom, odnosno da je selektor Terzić odmorio Tijanu Bošković i Jelenu Blagojević, a da su ih sjajno zamenile Bojana Milenković i Ana Bjelica. Njih dve su inicirale veliki broj napada, od njih dve su, kako je meč trajao, Poljakinje najviše strepele, a one malo iskusnije, Milena Rašić, Brankica Mihajlović i Jovana Stevanović svojom igrom samo su saamo pomogle mlađim saigračicama kako bi se zadržalo nesto u samom vrhu tabele Lige nacija.

Neočekivano i lako dobijen prvi set Poljakinja nije poremetio naše devojke, osim što ih je pozvao na oprez da ne bi sebe dovele u nezavidan položaj.posle sjajno odigranih 15 tak minuta drugog peruioda, naš tim je dozvolio da rival ima set loptu, ali su se sa tri uzastopna poena na muci opet poznali junaci. Videlo se i u nastavku da je naša selekcija kvalitetnija, da igra skoro pa koliko treba za pobedu, a skoru svu silu demonstrirale su u četvrtom periodu i tako na najbolji mogući način najavile susret sa Kinom (četvrtak 14 časova). Biće to praznik za ljubitelje odbojke u Makau, susret finalista poslednjih Olimpijskih igara, duel po mnogima dve trenutno najbolje selekcije na svetu.

VNL logo– Spremno dočekujemo utakmicu, pobeda bi nam puno značila, najpre zbog plasmana na finalni turnir, a onda i zbog gtoga što je lepo pobediti trenutno najbolju selekciju na planeti. Sa druge strane poraz ne bi bio katastrofalan, ali kažem, lepo bi bilo da priču u Makau zaokružimo na takav način – najavio je selektor Terzić.

U takvim utakmicama je svaki raspoloženi igrač bitan i može da donese prevagu. Tu spada sigurno i Bijana Milenković koja je iznenadila Poljakinje, bila naš najefikasniji igrač, a odradila i veliki posao na prijemu servisa.

– Ušle smo u meč malo stegnuto, a kada smo se opustile videlo se koliko možemo. Verujem da možemo i bolje, verujem da ćemo to pokazati već u sledećoj utakmici. U duel sa Kinom treba ući hladne glave, dati svoj makimum što mislim da ova selekcija može – istakla je Milenkovićeva.

 

Statiskika i slke na sajtu:

http://www.volleyball.world/en/women/schedule/8833-poland-serbia/post