Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – PREGORELE U ŽELJI

Sve je bilo spremno za prvu veliku radost, a desila se prva veća tuga. Devojke su doživele još jedan poraz u Ligi nacija, prvi u Ningbou, od selekcije za koju se smatralo da uz malo više koncentracije, ipak može da se pobedi. Ali Bugarke su “pokvarile” planove srpskih reprezentativki i opet ih ostavile bez ijednog boda. Nova šansa je Nemačka (sreda 10 časova).

A sve je krenulo onako kao je bilo planirano, kako se samo poželeti moglo. Kada je naš tim posle izjednačene borbe u većem delu prvog seta, pa malog zaostatka od tri poena, upeo da vrati igru, “prelomi” i osvoji ga, osmesi su bili širi nego ikad. Nazirala se premijerna pobeda nikad mlađe seniorske selekcije Srbije na jednom velikom takmičenju. Nekako u dahu su nastavile, bile tako blizu prvog zajedničkog boda. A onda, pri sigurnom vođstvu od 19:15, ostale su bez daha, sagorele su u silnoj želji i sve je počelo nekako da ide nekim drugim smerom. Osvojile su dva, izgubile čak deset poena, Bugarkama je sve išlo od ruke, a “pogodile” su u tom periodu čak tri “čelendža” i preinačile toliko sudijskih odluka. A od tada, pa sve do pred sam kraj duela sa Bugarkama, jednostavno ih nije nigde bilo. Mnogo grešaka, uvukla se nesigurnost, koncentracija kao da je nestala, poeni su na konto protivnika išli u seriji. I bilo je potrebno da budu na ivici katastrofe, jer je početkom četvrtog seta bilo 8:0, da bi se malo samo trgle. Jurile su veliku prednost, stizale je iz minuta u minut, ogroman zaostatak dovele u dramatičnu završnicu, spasile nekoliko meč lopti, ali su tu ostale bez snage. Tužnih izraza lica su čestitale Bugarkama na pobedi.

– Mnogo mi je žao, jer sam već videla prvi zajednički trijumf. Počele smo sjajno, ali kasnije smo ostale bez koncentracije, napravile veliki broj grešaka, a malo iskusniji bugarski sastav je to znao da kazni – rekla je Sara Lozo.

Prijem servisa je bio dugo vremena prilično jako oružje našeg tima, ali je vremenom popuštao, od silne želje i napadački to nije bilo – to, a Branko Kovačević je u najavi utakmice rekao da treba iskoristiti prilkie kojih će sigurno biti.

– Po prvi put rezultatom ne možemo biti zadovoljni, upravo zbog tih neiskorišćenih šansi. Igra je bila šarenolika, dva seta smo igrali jako dobro, prvo dobili, do završnice drugog imali sigurnu igru, a onda je usledio veliki pad. Dugački krizni periodi nam nisu dozvolili da ostvarimo bolji rezultat. Na kraju svega devojkama ipak čestitke jer nisu klonule duhom u četvrtom setu, nisu se predavale, a malo je nedostajalo da uvedemo ovaj meč u taj – brek. Mislim da i pred Nemačku imamo ista očekivanja, jer su i oni u podmlađenom sastavu, ali kao i Bugarke, sa takvim timom igraju duže zajedno, ali očekujem borbu i da iskoristimo više šansi nego u prvom meču u Ningbou.

Ostaće devojkama za utehu što će se sigurno videti na mnogim sekvencama iz ovog kola Lige nacija, pošto su odigrale mnoštvo lepih, dugih i atraktivnih poena, a većina je njima pripala. Ipak, sigurno da bi sve njih dale da su osvojile bar još jedan set.

Statistika Srbija Bugarska