Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – I BELGIJA BEZ ŠANSI

Skoro potpuno druga postava, a potpuno isti rezultat. Šta više, reče selekltor Terzić da je ihgra u pobedi nad Belgijom bila tečnija od one prvog dana u susretu sa Rusijom, koja se provela isto. Sedmi trijumf naše selekcije, peti uzastopni, još jedan pred vrlo lepo popunjenim tribinama u dvorani u Kraljevu i podrškom koju su plave dame imale sve vreme.

Belgija se mnogo puta pokazakla kao nezgodan rival za nmašu selekciju, bez obzira ko u kakvom sastavu igrao. Ovog putra se znao gazda na terenu, iako je Zoran Terzić od startne postave u prvom meču ostavio samo Brankicu Mihajlović i Silviju Popović, ali su i one kasnije dobile priliku da odmore. A šansu da se pokažu pred kraljevačkom i publikom koja je došla iz mnogih gradova Srbije imale su Bojana Milenković, AVNL logona Bjelica, Maja Aleksić, Stefana Veljkovkić, Bojana Živković, kako je igra odmicala Tijana Malešević i Teodora Pušić. Ostale su ceo meč provečle u ulozi navijača i lepo su se zabavljale pored terena.Opet je sve kretalo od dobrog prijema servisa, pa napada koji je bio i ovog puta ubojit, gde su plave devojke sjajno raspodelile poenterski učinak (Mihajlović 16, Milenković 14, Veljković 11…), gde je osvojeno samo šest poena iz bloka, ali puta su “pasive” omogućavale kontra napade koji su vrlo često pretvarani u poene. Atraktivnih momenata je bilo dosta, publika je uživala. Naše devojke su obečale da će sve učiniti da u poslednjem susretu trećeg “vikenda” Lige nacije savladaju i Tursku (četvrtak 20 časova), a publika da će još jednom biti njihova ogromna podrška.

– Pre svega, čprijatno sam iznenađen poestom, jer ako uzmemo i muške utakmice, ovo je peti dan da dvorana bude skoro pa puna, što je jako lepa slika i utisak koji je izuzetno pozitivan. Što se utakmice tiče, Belgija u bilo kom sastavu ume da napravi probleme, ali smo mi odigrali bolje negu protiv Rusije u smislu da je igra bila tečnija, da je poene osvajao veliki broj igrača, i to novih u odnosu na prvi dan, a ne da to najčešće čini samo jedan igrač, pa sa dosta optimizma očekujemo duel sa Turskom – rekao je selektor Zoran Terzić.

Svaku priliku koju dobije u poslednje vreme Bojana Milenković iskoristi na najbolji mogući način. Belgijenke možda nisu do sada čule za nju, ali su je sada sigurno upamtile.

– Meni je ovo prva utakmica u dresu reprezentacije da sam igrala pred domaćim navijačima. Bilo je sjajno. Možda smo se malo pribojavali, ali vrlo brzo smo Belgiji stavili do znanja ko je ko, kvalitet je došao do izražaja i publici smo darovali još jednu pobedu.

AnaSa nekoliko odličnih napada, ali i par spektakularnih odbrana, ovaj meč će pamtiti i Ana Bjelica. I po njenom mišljenju meč sa Turskom biće sušta suprotnost prethodnim.

– Belgija ume da napravi neočekivane probleme onom ko je ne shvati na pravi način. To sa nama nije bio slučaj, pa je zato uztakmica i trajala toliko kratko, a broj njihovih poena osvojenih u drugom i trećem setu, ukupno 30, govori o našoj dominaciji. Kako smo odigrali prve dve otakmice, očekujem da ćemo tako i završiti ovaj turnir, ali svesni da nas protiv Turske čeka težak meč. Ispravan pristup, veliki broj igrača koji mogu da donesu kvalitet u igri i podrška sa tribina verujem da će nam omogućiti da budemo još korak bliže finalnom turniru.

Statistika i slike na:

http://www.volleyball.world/en/women/schedule/8856-belgium-serbia/post