Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – POBEDI SE U ZUBE NE GLEDA

Da bi se “oslobodile” od Turske, našim najboljim odbojkašicama bilo je potrebno pet setova. Sa još jednim, osmim trijumfom, srpski tim je još korak bliži prvom cilju – plasmanu na finalni turnir Lige nacija. Publika u Kraljevu prisustvovala je drami koja je imala srećan kraj i koja je donela veliku radost za sve.

Očekivalo se da će Turkinje igrati slobodno, da će napasti i želeti da iskoriste priliku da iznenade velikog favorita, šampiona Evrope. Ali nošene podrškom sa tribina, plave dame su vrlo lako povele i veliki broj ljubitelja odbojke je sigurno pomislio da će se ponoviti priča iz duela sa Rusijom i Belgijom. Drugi set je mogao sve da reši u mementima kada su Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Milena Rašić i ostale devojke, posle serije od 7:0 povele rezultatom 20:18. Ali kao da nisu imale snage da izdrže u tom ritmu, što su protivnice znale da iskoriste. I ne samo da izjednače, već i da povedu posle tri odigrana seta. Kada su se naše devojke odmorile, kada je na terenu zaigrala postava koja je u tom momentu bila najraspoloženija, najodmornija i imala najbolja rešenja, onda je počeo novi preokret, ovog puta u režiji “tandema” devojke na terenu – publika sa tribina. Poslednji preokret desio se u taj – breku, a tu prednost kasnije tim Zorana Terzića nije ispustio.

Bosa JodzaOsam pobeda iz devet utakmica, ostanak u društvu Amerije i Brazila na čelu tabele Lige nacija 2018. i veli podstrek pred utakmice koje sleduju vrlo brzo, od utorka do četvrtka u Roterdamu sa Italijom, Dominikanskom Republikom i Holandijom.

– Odigrali smo malo biolje od Turske, tek toliko da tabeležimo bitnu pobedu. Sa tim možemo da budemo zadovoljni, ali ne i sa igrom koju smo pokazali u poslednjem meču u Kraljevu. Još jednom hvala publici na podršci, a nama predstoji da se što je moguće pre oporavimo pred vikend u Holandiji, gde ćemo morati da igramo još bolje nego ovde kako bi nastavili sa pobedama – prokomentarisao je selektor Terzić, koji će put Roterdama povesti isti, znači najbolji, sastav koji je igrao i u Kraljevu.

PLASMAN POSLE TREĆEG VIKENDA

 1. SAD                                           9     8     1     25
 2. Brazil                                        9     8     1     24
 3. Srbija                                        9     8     1     23
 4. Holandija                                9     7     2     20
 5. Turska                                     9     6     3     19
 6. Rusija                                      9     6     3     17
 7. Kina                                         9     5     4     16
 8. Italija                                       9     4     5     14
 9. Koreja                                     9     4     5     11
 10. Japan                                      9     4     5     11
 11. Poljska                                   9     3     6      8
 12. Nemačka                               9     3     6      8
 13. Dminikanska R.                   9     2     7      8
 14. Tajland                                  9     2     7      6
 15. Belgija                                   9     2     7      6
 16. Argentina                             9     0     9     0

VNL logo