Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – KRALJICE U ZEMLJI LALA

Na zastavi Kraljeva ima sedam kruna, jer toliko je kraljeva krunisano u tom kraju. Od četvrtka uveče, iako nije bilo krunisanja, u tu klasu mogu se svrstati i naše najbolje odbojkašice. Posle tri utakmice u gradu na Ibru, uvećale su saldo pobeda upravo za toliko, napravile još tri koraka bliže finalnom turniru u Nanđingu i stekle masu novih obožavalaca u ovom kraju Srbije koji su sva tri dana vrlo dobro popunili dvoranu. Kao nagradu za podršku, dobili su od nekrunisanih, ali ipak kraljica, radost posle tri trijumfa i mnoštvo podeljenih autograma i osmeha na fotografijama.

– Neverovatan je osećaj igratiu pred svojim navijačima, meni je to bio prvi put. Skandiranje, himna, aplauzi… To je sve nešto zbog čega sam imala tremu po prvi put. Ipak, generalno je sjajan osećej i tri pobede od kojih je ova poslednja bila izuzetno teška, ali i vredna jer smo igrale prilično teško. Ali kada je bilo potrebno, našle smo igru kojom smo uspeli da trijumfujemo i upotpunimo sjajnu sliku tri dana igranja u Kraljevu – rekla je Jovana Stevanović.

Iskustvo Ane Antonijević je u nekim situacijama bilo i te kako vidljivo, pogotovo kada je u par navrata ostavljala svoje napadače sa jednim protivničkim kigračem u bloku ili čak ni sa jednim.

– Ako izuzmemo Brazil, Turska je jedina selekcija koja nam je pružila otpor. Taj meč je bio sjajan. Za publiku daleko više nego za nas na terenu, ali zadovoljne smo i sa dva boda. Mislim da igramo sve bolje iz utakmice u utakmicu, da ćemo do finalnog turnira abiti maksimalno uigrane, ali isto tako ne smemo se opuštati, jer nas u Holandiji očekuju izuzetno teški protivnici.

A to su Italija (utorak 16,30), Dominikanska Republika, dan kasnije u isto vreme i na kraju domaćin (četvrtak 19,30) u reprizi prošlogodišnjeg finala EP.

– Milsim da ćemo najpre izvući pouke iz utakmice sa Turskom. Svaki meč je dobar ako se na kraju pobedi, ali i ako se ispravljaju greške koje se uoče. Mislim da iz meča u meč imamo sve više raspoloživih igračica. To će biti jako bitno jer ima još mnogo da se igra. Očekuje nas veliki posao u Roterdamu, verujem da čeće,mo ga uspešno odraditi, bar kao do sada i da ćemo iz dana u dan biti sve bliže prvom cilju, plasmanu na još jedan “fajnal siks” – smatra Silvija Popović, odlični libero naše selekcije.

Naše devojke su maksimalno koncentrisane, veruju u sebe, u još bolju igru, i znaju da bi već u četvrtak mogle da proslave svoje četvrto učešće na finalnim turnirima ovog velikog takmičenja, nekada Gran pri, sada Liga nacija.