Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – NEKA SE OPET SPREME AMERIKA I TURSKA

Kako su počele turnir u Santa Feu, tako su i naše najbolje odbojkašice isti i završile. Nova pobeda, ali i poraz Brazila od Italije, definitivno su srpsku selekciju “zakucali” na poziciju dva pred finalni turnir, a to znači da će biti u grupi sa Amerikom i Turskom, reprezentacijama koje je već pobeđivala.

Što se poslednje predstave tiče, niko nije očekivao da Koreja napravi iznenađenje, pa ni one same, tako da je i ovaj meč, poput onog sa Argentinom, imao nekako sličan tok. Razlikovao se u uvodu, jer se plave dame nisu mučile u prvom setu, već su od starta dale “gas” i bile daleko ispred rivala koji je samo u par navrata zapretio sa nekoliko uzastopnih poena. Ali to je bio znak da se naš tim uozbilji, što su devojke i činile ekspresno i isto tako susret privele kraju, a kada je pala i poslednja lopta dobile zaslužene aplauze od argentinske publike i želje za još pobeda na finalnom turniru.

– Čestitke svima za još jedno dobro izdanje u Santa Feu i novu pobedu. U prvom meču smo osigurali fajnal siks, a posle ove pobede obezbedili i drugu poziciju. Nadjačali smo Koreju u svim elementima, jednostavno nisu mogle da nam pariraju, jer smo sve vreme držali visok nivo igre. Čestitke devojkama i verujem da će ova srpski tim igrati ovako dobro i u Nanđingu – istakla je Sađana Mirković.

Naš tim, bez pet devojaka koje su bile među nosiocima igre u prva četiri vikenda, je u Santa Fe došao sa željom da ostvari bar jednu pobedu čime bi osnovni zadatak bio ispunjen. Najhrabrija u najavama je bila Teodora Pušić koja je rekla da se “ide na sve tri pobede”.

– Sigurna sam da su sve devojke tako mislile. Završili smo turnir onako kako smo i počeli, pobedom, ali i dobrom igrom. Sve je bilo prema očekivanjima, Koreja je bila nemoćna, igrao je veliki broj igračica, što je svakako dobro, pa zadovoljni idemo kući.

VNL logoSvoju šansu je ponovo iskoristila Maja Aleksić. Sa nekoliko poteza je naterala oficijalnog spikera da pozove navijače da ih pozdrave na poseban način.

– Pri dolasku smo razmišljale samo o jednoj pobedi, a na kraju izgubile samo jedan set. Jako sam srećna zbog toga i ceo tim zaslužuje čestitke za prikazano. Treba podsetiti da smo stigle u malo izmenjenom sastavu, mi mlađe smo dobile priliku i verujem da smo je iskoristile. Nema vremena za slavlje, bliži se finalni turnir i nadam se da ćemo u kompletnom sastavu, sa svim oporavljenim igračicama putovati u Kinu po još jednu medalju.

U meču sa Korejom pored Maje Aleksić šansu je od starta dobila Slađana Mirković, kasnije su na terenu podređeno vreme provele i Jovana Jovičić, Sara Lozo, devojke koje tek stiču iskustvo i koje su posvojile prve poene u dresu reprezentacije, sve je ostalo skoro besprekorno, tako da je Branko Kovačević imao samo reči hvale za svoj tim.

– Bila je to još jedna dobra utakmica na dobro odigranom turniru. Koreju smo ozbiljno shvatili što je i doprinelo brzoj i efektnoj pobedi. Kontrolisali smo i igru i rezultat sve vreme. Ovom pobedom i porazom Brazila od Italije, znamo i da ćemo se u grupi na finalnom turniru sastati sa Amerikom i Turskom. Naše ambicije se ovde ne završavaju, već postaju jasne, a pone su vezane najpre za polufinale, a onda i finale turnira u Nanđingu.

S obzirom da su se pre poslednjeg kola znali učesnici, da su poslednji mečevi dali i konačan rasplet, s obzirom da će se u prvoj grupi naći Amerika (prva ua nabeli), Srbija (kao drugoplasirana) i Turska (peta), drugu grupu čine trećeplasirani Brazil, četvrta Holandija i domaćin Kina. Pobednik Lige nacija osvojiće milion dolara.

 

Statistika Srbija Koreja