Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – PRECRTANA I ARGENTINA

Sve se odvijalo prema planovimna i očekivanjima, a to znači da je najbolja ženska selekcija Srbije zabeležila još jednu pobedu u Ligi nacija, čime je poboljšala šanse da se posle prve faze, na finalni turnir kvalifikuje sa još bolje pozticije nego što je to trenutno, treća. Veliki kamen sa srca pao im je posle pobede nad Amerikom, pa je duel sa Argentinom, završen maksimalnom pobedom, bio samo na trenutke nalik izdanju od 24 časa ranije.

– Možda je prvi set bio posledica nekog našeg opuštenijeg ulaska u meč, posle načina na koji smo savladali Amerikanke što je značilo plasman na finalni turnir. Sa jedne strane to nije dobro, ali mislim da su na sve uticali i uslovi, jer ovde je zima, jako se teško zagrejati, pa je i to razlog zbog koga smo počeli malo ispod očekivanja. Ali, sa druge strane raduje da smo u kritičnim momentima, sa par dobrih akcija, kako odbrambenih, tako i napadačkih, okrenuli taj deo igre u svoju korist, a kasnije i ceo tok meča – istakla je Jelena Blagojević, koja je opet odradila ogroman deo posla.

I stvarno, vodile su domaće igračice u sjajnoj, skoro pa karnevalskoj atmosferi, dobrim delom prvog seta, imale tri poena u samoj završnici, ali u “produžetku” devojke koje su igrale u crvenom dresovima (i sa majicama ispod, zbog velike hladnoće u dvorani tokom dana), pokazale su ko je ko. I onda, kao što to obično i biva, tim koji je dobio set tesnim rezultatom nastavlja u istom ritmu, a protivnik pada, pa je tako bilo i sada. “Sevale” su desnice Bojane Milenković i Ane Bjelice, sa sredine su bile sigurne, ali na istom mestu i neprelazne Milena Rašić i Jovana Stevanović, “ljudi od poverenja” Teodora Pušić i Bojana Živković, i za tili čas je publika aplauzom pozdravila pobednika.

– Drago mi je zbog pobede, ali smo bile pod malim pritiskom domaćina. Međutim, kasnije je sve došlo na svoje mesto, pa smo slavili bez ikakvih problema. Verujem da ćemo tako i završiti ovu fazu takmičenja i vratiti se kući sa još tri pobede – rekla je organizator igre srpskog tima.

Poslednji rival u Santa Feu, ali i prvoj, interkontonentalnoj rundi Lige nacija, biće Koreja (četvrtak 22,30). Objektivno su najmanje pokazali, domaćin i selekcija Amerike su lako izašle na kraj sa njima, pa treba očekivati da tako bude slučaj i sa našim devojkama.

– Zadržali smo objektivne šanse za visok plasman što može da bude jako bitno u određivanju grupa na finalnom turniru u Nanđingu. Koreji ćemo prići na isti način na koji smo i na prethodna dva meča, maksimalno profesionalno i verujem da ćemo okončati gostovanje u Argentini na pravi način – najavio je Branko Kovačević.

Treba očekivati da posle dve pobede, u trećoj utakmici naš stručni štab ukaže priliku i devojkama koje nisu igrale, a da one koje to jesu u prva dve, malo odmore. Naravno, pobeda se podrazumeva, a onda bi se sa sigurnošću svi vrlo rado sećali Santa Fea.

 

Statistika Srbija Argentina