Intervjui

MILAN KATIĆ: SVE ZA SRBIJU

30. 8. 2022.
Kada je selektor Igor Kolaković saopštio spisak putnika za Svetsko prvenstvo u Poljskoj, možda je samo jedno ime, tačnije funkcija bilo delimično iznenađenje. Reč je o Milanu Katiću koji se posle dve godine, najpre vratio na reprezentativni spisak, a potom i obezbedio mesto među 14 igrača koji predstavljaju srpsku odbojku na ovom takmičenju. Naime po mišljenju prvog stručnjaka plavog tima, momak koji je do sada igrao, a sigurno će i dalje igrati, na poziciji primača servisa, a upravo taj elemenat ga krasi već godinama, pojavio se u novoj ulozi – libera.
-Upravo tako, nije mi bilo dva leta u plavom dresu, za mene je on odavno svetinja, pa mi je sve ovo poprilično nedostajala. Prihvatio sam ideju Igora Kolakovića sa velikim zadovoljstvom, ali i doživeo to kao veliki izazov. U krajnjem slučaju, kada je plavi dres u pitanju, spreman sam na sve, tako da mi igranje na ovoj poziciji ne predstavlja nikakvo opterećenje, iako sam, ako tako mogu da kažem, libero tek par nedelja. Sve za Srbiju.
S obzirom da je na pripreme došao sa povredom ramena, da nije mogao da smečuje, bilo mu je izuzetno teško da gleda svoje saigrača kako se svi izlažu maksimalnim naporima, dok se on oporavljaju od iste i čekao kada će dobiti “zeleno svetlo”.
-Počela je da me hvata nervoza, ali nisam podlegao pritisku. Čekao sam strpljivo i na kraju se strpljenje isplatilo. Opet sam u dresu sa državnim grbom, što mi je najbitnije. Prijem servisa je u opisu mog “radnog mesta” kao primarno, a dok se svi radili po zajedničkom programa stručnog štaba, ja sam imao svoj i željno čekao da se sve završi. Sada, bez obzira na okolnosti, mislim da niko nije srećniji od mene.
S obzirom na konstataciju da si u novoj ulozi nepunih mesec dana, kako si zadovoljan svojim doprinosom na terenu?
-Naravno da uvek može bolje i siguran sam da će tako biti. Igrači mi dosta pomažu, moj saigrač na ovoj poziciji, Nikola Peković posebno, u pojedinim momentima me podsećaju šta bi trebalo da uradim, i verujem da su i oni i stručni štab zadovoljni koliko im vraćam. Mi smo dobar tim, poznajemo se godinama i nije teško uklopiti se u neke nove zadatke. Ponavljam, meni nijednog trenutka nije bilo teško da prihvatim novu poziciju.
Možda je i jedna konstatacija selektora Igora Kolakovića, kada je na pitanje kako je zadovoljan partijama novog libera odgovorio sa – “Mile je car”, dovoljno govori o tome Kako Milan Katić obavlja novu i nimalo laku i zahtevno ulogu u njegovom mozaiku.

1 Responses

Comments are closed.