Aktuelnosti

SP 2022. – ARGENTINA SLEDEĆA NA TAPETU

31. 8. 2022.⁰

Pošto su se na ubedljiv način plasirali u drugu fazu Svetskog prvenstva, najbolji srpski odbojkaši saznali su i ime protivnika koji će ih čekati na prvoj sledećoj, vrlo ozbiljnoj prepreci, jer u nastavku takmičenja nema više prava na grešku sa obzirom da se igra “nokaut” sistem. Timu Igora Kolakovića u utorak će se suprotstaviti selekcija Argentine, jedna od četiri najbolje treće plasirane reprezentacije, u ukupnom zbiru bili su čak 14. Radi se o selekciji koja je u prva dva kola grupne faze izgubila posle pet setova najpre od Irana, a istim rezultatom i od Holandije, uprkos vodstvu od 2:0, da bi odlučujući meč protiv Egipta uz dosta sreće slavila posle taj braka, što im je bilo dovoljno da stignu do druge faze. Duel Srbija – Argentina igraće se u Gljivicama, mestu oko 40 km udaljenom od Katovica, što znači da se plavi neće mrdati iz stare “baze”. Jedino što brine jeste pet dana pauze što opet ide na dušu onima koji su dali ideju da sistem takmičenja bude baš takav
Ukoliko izbace iz daljnjeg takmičenja prošlogodišnjeg osvajača bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju, srpski odbojkaši će igrati u četvrtfinalu protiv  pobednika meča Brazil – Iran, gde “karioke” imaju daleko veće šanse za prolaz. U tom delu “kostura” nalaze se još Poljska i Tunis odnosno Amerika i Turska. Oni svoje mečeve igraju u nedelju.
U nastavku takmičenja koje se održava u Ljubljani, parovi su Slovenija – Nemačka i Holandija – Ukrajina(subota), odnosno Italija – Kuba i Francuska – Japan (ponedeljak).