Više od igre

MILAN KATIĆ: UH, TI TURSKI SLATKIŠI…

Od kada je ušao u konkurenciju za najbolju mušku selekciju Srbije, Milan Katić je postao jedan od najomiljenijih likova saigrača. Spontan, nasmejan u svakoj prilici, reklo bi se da ga uvek nešto zanima, kao da mu đavo ne da mira. Sa druge strane, kao i ostali, izgara na terenu, bori se za svaki trenutak na terenu. U jednoj stvari je sličan Srećku Lisincu, jer su obojica do pre nekoliko godina igrala fudbal, a ono što Katića razlikuje od drugih jeste, kako kažu „gomila potrebnih i nepotrebnih informacija sa kojima raspolaže“.

A ono što ga definitivno razlikuje od drugih jeste neverovatna ljubav prema slatkišima, tako bar kažu saigrači, pa su mu na tu temu postavili dosta pitanja. U njima je uživao u Turskoj, sada u Poljskoj, a isto raspoloženje ga je držalo i dok je uz osmehe odgovarao na pitanja svojih kolega iz reprezentacije. Evo i pitanja i odgovora.

Tomislav Dokić

Mile, sad kad nema kafice i baklavice na Bosforu, kako koristiš slobodno vreme?

– Tomice, teško mi je pao odlazak po tom pitanju. Treniramo mnogo, putujemo, pa i nemam nešto puno slobodnog vremena. Uglavnom gledam filmove i odmaram, nema mesta za mnogo preko toga. Pozdravi sve šeikove tamo.

Marko Podraščanin

Da li hoćeš da skupimo pare za Počeka?

– Očekivao sam ovo pitanje. Malo nas zna za celu priču, pa da ne širimo, ali moj odgovor tebi je – naravno da hoćemo!

Srećko Lisinac

Mile 5 OVU FLIPUJKada ćeš konačno da polažeš vožnju?

– Liki, dobro pitanje, ali ne znam odgovor. Znaš da smo leti uvek “kratki” sa vremenom i nikamo da završim sa tim, ali ću probati čim dođem u “Bataju” da resim te stvari.

Nemanja Petrić

Kada bi se vratio u Tursku, da li bi to bilo zbog dobrih klubova i njihovih unosnih ponuda ili zbog neverovatnih turskih poslastica?

– Zato volim Tursku Peki, jer se možes spojiti i jedno i drugo. Još Istanbul, neverovatan grad, ne bih imao ništa protiv da se vratim na koju baklavu.

Marko Ivović

Da li si već sada spreman za ovo leto ili ćeš tek da kreneš sa dijetom?

– Spremam se polako, mada imam još vremena. Ali ne brini, do leta ću sigurno biti spreman

Uroš Kovačević

Da li ćeš mene i kuma zvati sledeći put kad izađeš u grad?

– Kao da sam znao da ćeš ovo da me pitaš. Hocu, naravno da ću te zvati, idemo sigurno. Zlatna generacija ’93. – ti, kum i ja. Samo ako budemo imali vremena, a u to sumnjam.

Dražen Luburić

Da li ti nekad bude žao što nisi nastavio da se baviš fudbalom, s obzirom na to da si i na tom polju bio uspešan u mlađim kategorijama?

– Pravi si Lube, nema šta, promovišeš me i kao dobrog fudbalera. Iskreno nije mi žao. Znas da volim i pratim, ali nikad nisam žalio za fudbalom, iako su me prošle godine saigrači u Turskoj zezali da pređem u fudbalski tim Galatasaraja, kada su videli kako igram. Za mene je ipak odbojka, tu se najbolje snalazim.

Aleksa Brđović

Da li ti je lepše sada u Poljskoj ili je to bilo u Turskoj i da li se čuješ sa Kalinom?

Mile 4– Što se tiče života van odbojke, u Turskoj je bilo bolje, Istanbul je prelep grad i zaista sam uživao. U Poljskoj je sve mnogo više usmereno na odbojku, a i hladnije je nego u Turskoj tako da… U kontaktu sam sa svim našima u Turskoj, naravno i sa Kalinom, čujeno se ponekad. A zanimljivo je stvarno da smo bili komšije prošle godine, od tolikog Istanbula.

Aleksandar Atanasijević

Kako rame?

– Batara, držim pod kontrolom rame. Hvala na pitanju i pozdravi našu “mafiju”…

Dragan Stanković

Gde su bolji deserti, u Turskoj ili Poljskoj?

– U Turskoj, definitivno, tu nema dileme. Pozeleo bih ti da potpišeš ugovor tamo i da sve isprobaš. Bilo bi ti lepo, garantujem.

Neven Majstorović

Da li je slučajnost ili ne da svake godine u vreme tvog boravka u hotelu M dolazi do nestašice suve pite? I da li je istina da su viđeni konobari kako ti istu donose u sobu, daleko od očiju javnosti?

– Nevene, Nevene… Napali ste me sa ovim pitanjima šta ce ljudi pomisliti? Nece me ni 15 kilograma manje izvući na leto. Istina je da mi je suva pita favorit i da to svi iz hotela “M” znaju počevši od gazda Duleta. A iskreno nadam da selektor Nikola neće videti ova pitanja.

Nikola Rosić

Mile KaticKakva iskustva ćeš poneti iz prve sezone u poljskoj ligi?

– Prelepa. To je jedna od retkih zemalja gde je odbojka verovatno popularnija od fudbala. Ssvi prate utakmice, dešavanja, zapitam se ponekad dal je moguće da im se toliko svidja. Organizacija je takođe nešto što ne moze svugde da se vidi i oseti, pogotovo u našem sportu.

Nikola Jovović

Sa kim najviše voliš da ideš na pripreme reprezentacije i zbog čega? Da li bi voleo da ti Nikola Grbić ponovo dozvoli da igraš “dublića” pre treninga?

– Rođeni, na tako teško pitanje moraću možda diplomatski da odgovorim, ali stvarno tako mislim. Imam sreću da igram u reprezentaciji gde je atmosfera “ludačka”, u pozitvnom smislu naravno, i jedva čekam da nastavino gde smo stali. A što se tice dublića, hahaha… Pa ti si bio učesnik mog poslednjeg u reprezentaciji koji je mogao skupo da me košta. Kriv je Potke, jer me je zvao u poslednji čas da odigram, a iskreno ne verujem da ću dobiti dozvolu. Da razjasnim onima koji ne znaju, na poslednjem “dubliću” sam iskrenuo zglob, srećom bez posedica.

 

 

 

 

 

Jedan je Gagi kapiten

Mile 3Bilo je potrebno samo par trenutaka da Milan Katić uputi loptu ka sledećem saigraču koji će odgovarati na pitanja…

– Jedan je Gagi kapiten. Veliki sam poštovalac lika i dela Dragana Stankovića, tako da me baš zanimaju njegovi odgovori na naša pitanja.