Aktuelnosti

MITIĆ: ZA SRBIJU UVEK

Za mnoge da, ali za one koji prate igre Mihajla Mitića, njegov povratak u reprezentaciju posle sedam godina, nije bio iznenađenje. Za to su najzaslužniji skauti reprezentacije i sam selektor Slobodan Kovač, kojis u pratili igre mnogih “zaboravljenih” igrača, koji kvalitetom zaslužuju da (opet) dobiju priliku bar na treningu. Što se Mitića tiče, on je svoj poziv u nacionalni tim opravdao, jer se našao među putnicima za Berlin na Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

– Za Srbiju sam uvek tu. Pre svega hvala onima koji su pratili moje igre i stavili me na spisak, a kasnije procenili da mogu da pomognem na predstojećem turniru. Daleko su bile Olimpijske igre u Londonu, tada sam poslednji put nosio dres sa državnim grbom. Nije mi bilo baš svejedno što sam posle toga tek tako “nestao”, ali dobro… To je prošlost, a ono što nas sve trenutno zanima, jeste budućnost, nove Olimpijske igre. Spreman sam da pomognem koliko stručni štab misli da treba i šta god da treba.

Sa “privikavanjem” na sistem rada Slobodana Kovača i aktuelnih šampiona Evrope, problema nije bilo…

– Sa mnogima sam igrao u klubu, čak i reprezentaciji, protiv nekih u klupskim takmičenjima. Uglavnom ih sve jako dobro poznajem, baš kao što i Slobodan Kovač poznaje mene i ono što mogu da pružim. Nije teško da se navikne na dobar sistem rada, a u krajnjem slučaju, i ja imam titulu šampiona Evrope, iz 2011. Šalu na stranu, ali mislim da smo se sjajno našli i uklopili za kratko vreme.

Berlin je veliki ispit i poslednja prilika da se obezbedi plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Mnogo je dobrih timova, i mnogo utakmica u malo dana…

– Srbija dolazi sa zvanjem najbolje selekcije na Starom kontinentu. Gledajući poslednje Evropsko prvenstvo,i selekcije koje učestvuju u Berlinu, a koje je ovaj tim osvojio bez poraza, svi su oni bili ispod u konačnom plasmanu. Zato mnogi imaju pravo kada kažu da smo favoriti. Ali, sa druge strane, znamo koliko će biti teško, kolika je želja i ostalih da se nađu na Olimpijskim igrama. Treba ići korak po korak do konačnog cilja.

Letošnje Evropsko prvenstvo je pokazalo da upravo taj ritam, i te kako odgovara plavim asovima. Pa neka bude tako i ovog puta.