Aktuelnosti

SP, DAN 4. – AMERIKA BEZ GREŠKE

26. 9. 2022.

Iznenađenja nije bilo četvrtog dana, ali se desio jedan ne baš očekivan rezultat. To su pet setova koje su odigrale svetske šampionke i komšinice iz Bugarske. Na kraju je sreća bila uz plave i nekako su „otele“ dva boda. U istoj grupi, drugi meč već Amerikanke igraju bez greške, i sa dva trijumfa deluju nekako najsigurnije. Protiv Kanade su imali manjih problema samo u drugom periodu, sve ostalo vreme su dominirale. Nešto slično se može reći i za Nemice, koje su posle opomene iz duela sa Bugarkama, kada su posle četiri seta odnele tri boda, sada bile daleko uspešnije od Kazahstana.

Možda malo čude rezultati prvog i trećeg seta duela Italije sa Portorikom, u kojima su se evropske prvakinje poprilično mučile, ali se vidi da je selektor Macanti poprilično „izmešao“ startnu postavu, ali uprkos svemu navedenom zabeležile su očekivani trijumf.

Bez opuštanja igraju i Japanke. One su vifele kako su Slovakinje „otkinule“ set Brazilu, pa su odradile posao maksinalno, odnosno nisu protivnicama dale ni da pomisle da mogu do neke vrste izenađenja. A Brazilke su u južnoameričkom odmeravanju snaga, deklasirale Argentinu, koja će nekako tražiti šansu da sa manje kvalitetnim selekcijama u grupi, proba da se domogne drugog kruga.

A grupa: Italija (Egonu 19) – Portoriko (Aberkronbi 19) 3:0,

C grupa: Nemačka (Janiska 17) – Kazahstan (Belova 10) 3:0, Srbija (Buša 27) – Bugarska (Atanasijević 17) 3:2, SAD (Franti 15) – Kanada (Van Rik 15) 3:0

D grupa: Japan (Koga 20) – Češka (Mlejnkova 7) 3:0, Brazil (Gabi 15) – Argentina (Bulaić 15) 3:0