Aktuelnosti

U JAPAN, NA ŽALOST, BEZ JELENE

Još dosta vremena ima selektor Zoran Terzić da odredi putnike za Svetsko prvenstvo u Japanu, ali već sada se zna da u konkurenciji neće biti sjajne Jelene Blagojević. Povreda kolena je bila jača, odvojila je od terena na neko vreme, taman koliko da ne može da bude sa reprezentativnim saigračicama, a odvela je pre par dana na lakši hiruški zahvat.

– Malo mi je neobično, jer nikada nisam bila povređena da sam odsustvovala duže vreme. Čak sam i prilikom distorzija propuštala najviše par dana treninga. Bolove u kolenu sam osetila tokom Lige nacija, ali sam mislila da će sve, kao i do sada, da „nestane“ posle nekoliko terapija. Međutim, to se nastavilo, a detaljniji pregledi su pokazali da mora intervencija, koju sam uradila ovde u Poljskoj. Ustvari, nije to bilo ništa veliko, samo su mi „očistili“ koleno. Ali je bilo neophodno.

Sjajno je prošle godine odigrala na poziciji libera i u velikoj meri doprinela osvajanju zlata na Evropskom prvenstvu, ovog leta se pokazala u plavom dresu i na svojoj „prirodnoj“ poziciji primača servisa, neke utakmice je odigrala sjajno, ali…

– Oporaviću se za početak sezone, tako kažu. Imam na raspolaganju sve što mi je potrebno za tako nešto, lične trenere, medicinsko osoblje iz kluba, Žešova. Igraću bez problema. Ali ono što sam propustila kada su u pitanju ostale devojke iz reprezentacije, u ovom trenutku je nenadoknadivo.

Reči nekako iz nje izlaze skoro lakoćom kojom prima protivnički servis i na način na koji nekad nalazi rešenja u napadu.

– To je sad tako. Kako se bude približavalo Svetsko prvenstvo, biće mi sve gore, znam to. Ali verujem da ću tada biti u fazi kada ću već početi da igram, pa to možda olakša situaciju. Bilo kako bilo, želim devojkama da se vrate sa medaljom, što sjajnijom. Znam da to mogu i da će učiniti sve da tako bude. A onda dogodine verujem opet zajedno…