Aktuelnosti

OK – ODBOJKA BEZ PREMCA

Izuzetno stroge kriterijume Olimpijskog komiteta Srbije, kada se na kraju svake godine biraju oni stvarno najbolji, odbojkaši i odbojkašice su ispunili u četiri kategorije. Zato im je i pripalo isto toliko nagrada, kojim je potvrđeno da je u zemlji Srbiji 2019. godina bila definitivno u znaku igre preko mreže.

Kada se uzme u obzir, koliko su srpski sportisti u proteklih 365 dana ostvarili dobrih rezultata, kada se uzme takođe u obzir broj osvojenih medalja, dolazi se do stvarne slike koliko su zlatne medalje odbojkaša i odbojkašica u Ankari i Parizu stvarno velike i sjajne.

Za najbolju sportistkinju je opet izabrana Tijana Bošković, primat među trenerima dobio je razumljivo Slobodan Kovač, a obe nacionalne seniorske selekcije su najbolje u svojim kategorijama, devojke čak deseti put! Uz to, Aleksandar Boričić, prvi čovek evropske odbojke, dobio je specijalnu nagradu “Olimpijsko srce – general Đukić”. Sve to je bilo jasan dokaz da je od olimpijskih sportova odbojka bila jednostavno – bez premca.

Pored pomenutih, priznanja su dobili još i Novak Đoković, kao najbolji sportista, potom najbolji mladi sportista karatistkinja Ivana Perović, dok je nosilac priznanja najboljeg sportiste među pripadnicima Ministarstva vojske, desetar Đuro Borbelja.

Pozdravljajući prisutne i čestitajući najboljima, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, naglasio je da je naredna godina, 2020. kao olimpijjska prepuna izazova za sve one koji su se već kvalifikovali za Tokio, ali ia zone koji to treba da rade i od kojih se to očekuje. Čestitajući svim sportistima predstojeće praznike, poželevši svima puno zdravlja i sreće u narednoj godini, , istakao je i da očekuje da Srbiju u Japanu predstavlja što više sportista, jer je tako mogućnost osvajanja medalja veća, a da sve pobednike čeka plato ispred Narodne Skupštine Republike Srbije.